Ajankohtaisia asioita 2001-2022

Siirry suoraan vuoden uutisiin

OH-PEP lennetty talvisäilytykseen

17.11.2022

Tunturi-Ilmailijoiden lentokausi on nyt paketissa, sillä Rauno Ollila lensi tänään Pepin kotipihallensa halliin talvehtimaan. Lasku tapahtui Vuopajan jäälle, josta kone siirrettiin halliin. Talven aikana Pepille tehdään huoltotoimenpiteitä ja vaihdetaan sukset alle jälleen keväällä käynnistyviä lentoja ja Suksilentoleiriä varten. Suksilentoleiriä on kaavailtu järjestettäväksi viikolla 13/2023, eli 27.3.-2.4.2023. Tästä tiedotetaan myöhemmin lisää.


Valokuvia lisätty historian siipien havinaa -osioon

16.11.2022

Historian siipien havinaa -valokuvaosioon on lisätty vuosikymmenten takaa neljä valokuvaa ja Ivalon lentokentästä kertovaan osioon on lisätty yksi valokuva, jotka on löydetty ja ladattu Suomen Ilmailumuseon Finna-tietokannasta tekijänoikeudet huomioiden. Valokuvissa näkyy mm. Ivalon lentoaseman vanha terminaalirakennus sekä Aeron DC-3 ottamassa matkustajia kyytiin. Myös kerhon OH-392 Fournier RF-5 "Tuulia 2" -kone on kuvattuna yhdessä valokuvassa. Lisää Finna-tietokantapalvelun Ivalo-aiheisia valokuvia ja dokumentteja löytyy tästä linkistä.


Majoitustarjouksia joulukuun juhlaviikonlopulle

14.11.2022

Tunturi-Ilmailijat juhlistaa 60-vuotispäiviään joulukuun 10. päivä ja pitkänmatkanjuhlijoita (ja miksei myös lyhyemmänkin matkan juhlijoita) silmällä pitäen pyysimme paikkakunnan majoitusliikkeistä tarjouksia ko. viikonlopulle. Alla on sekä Hotelli Ivalon että Hotelli Kultahipun majoitustarjoukset:

Hotelli Ivalo

Varaukset joko 10.-11.12.2022 tai 10.-12.12.2022:

✈ Yhden hengen huone 95 € / vrk / huone
✈ Kahden hengen huone 120 € / vrk / huone

Hinnat sisältävät runsaan aamiaisen seisovasta pöydästä, iltasaunan, uima-altaan ja poreammeiden käytön sekä wifin. Maksu paikan päällä sisäänkirjautumisen yhteydessä.

Tarjoushinta on voimassa varauksiin, jotka tehdään suoraan sähköpostitse Hotelli Ivalon myyntipalveluun tai puhelimitse 016-688111 arkisin klo 9-14.

Perjantain 9.12. ja lauantain 10.12. välisenä yönä hotelli on täynnä, joten sisäänkirjautuminen onnistuu vasta lauantaina 10.12. alkaen klo 15.30.

Hotelli Kultahippu

Majoitustarjous 10.-11.12.2022:

✈ 1 hh economy huone 86 € / vrk / huone
✈ 2 hh economy huone 114 € / vrk / huone
✈ 1 hh deluxe huone suihkulla 130 € / vrk / huone
✈ 2 hh deluxe huone suihkulla 166 € / vrk / huone
✈ 1 hh deluxe huone saunalla 156 € / vrk / huone
✈ 2 hh deluxe huone saunalla 214 € / vrk / huone

Hinnat sisältävät aamiaisen, iltasaunan sekä wifin.

Tarjoushinta on voimassa varauksiin, jotka tehdään suoraan sähköpostitse Hotelli Kultahippuun tai puhelimitse 016-3208800.


Tunturi-Ilmailijat juhlistaa 60-vuotispäiviä joulukuussa

10.11.2022

Tunturi-Ilmailijoiden perustamisesta tulee kuluneeksi joulukuun 17. päivä 60 vuotta. Niinpä juhlistammekin kerhoamme lauantaina 10.12. klo 18 alkaen Aurora Villagen Ravintola Jurtassa. Olette kaikki nykyiset ja entiset jäsenemme lämpimästi tervetulleita juhliin! Kutsu on avec. Ohjelmassa on mukava ilta vanhoja muistellen ja tulevaisuutta miettien.

Juhlassa on tarjolla seuraavanlainen buffetmenu:

✈ Mustajuuri-artisokkakeittoa
✈ Pastasalaatti
✈ Marinoituja kasviksia
✈ Tomaatti-mozzarella salaattia
✈ Jättikatkarapuja, sitruuna-aiolia

✈ Peruna-bataattipaistos
✈ Uunijuureksia
✈ Poronpaistia, karpalo-punaviinikastiketta
✈ Paistettua rautua, basilika-sitruunakastiketta

✈ Suklaakakkua & vadelmamelbaa
✈ Juustolajitelma

Menu sisältää veden, leivät, levitteet sekä kahvin / teen.

Hinta 43 € / hlö.

Sitovat ilmoittautumiset ja mahdolliset ruoka-aineallergiat pyydetään ilmoittamaan 2.12. mennessä Henry Kestille joko puhelimitse tai sähköpostilla. Pitkänmatkanjuhlijoita silmällä pitäen on laitettu paikkakunnan majoitusliikkeille tarjouspyynnöt majoituspaketeista. Näistä tiedotetaan myöhemmin, kun majoituspakettien hinnat on tiedossa.


OH-CAK lennetty talvisäilytykseen Rovaniemelle

21.10.2022

OH-CAK:n lentokausi on tältä erää paketissa, sillä Tuomas Väkelä lensi tänään Alfa Kilon Rovaniemelle talvisäilytykseen. Talviseisonta on merkitty maaliskuun loppuun asti, joten kone nähtäneen kevään 2023 suksilentoleirillä. Tällä lentokaudella Alfa Kilolle kertyi lentotunteja 165 h, joista valtaosa koulu- ja palolentoja. OH-PEP:n lennot jatkuu vielä marraskuun puolelle, jonka jälkeen Peppikin lennetään Rovaniemelle talvisäilytykseen, kuten aikaisempinakin vuosina.


Yleinen kokous tulossa viikolla 43

11.10.2022

Tunturi-Ilmailijoiden ylimääräinen ja yleinen kokous pidetään Ainolassa tiistaina 25.10. alkaen klo 18. Kokouksen aiheena on OH-CAK:n moottorin muutostyö. Jäsenet tervetuloa!


Infopaketti lentokoulutuksesta kiinnostuneille

2.9.2022

Tekeekö mieli taivaalle ja lentämään, mutta et tiedä mistä aloittaa ja löytää tietoa? Ei hätää, tulit juuri oikeaan paikkaan! Sivustollemme on lisätty pieni infopaketti lentokoulutuksesta kiinnostuneille. Tietopaketti PPL(A) lupakirjakoulutuksesta löytyy tästä.


Koneiden tankkaukset hoituu jälleen Ivalossa

26.7.2022

Tunturi-Ilmailijat sai käyttöönsä Shellin vanhan polttoainesäiliön vajaa viikko sitten, joten OH-CAK:n ja OH-PEP:n tankkaukset hoituu jälleen kotikentältä eikä tankkausta varten tarvitse lentää mutkaa Sodankylään. Säiliön yhteydessä olevassa huoltotilassa on pieni sinikantinen ruutuvihko, johon tankkaukset täytyy kirjata. KanAir laskuttaa Tunturi-Ilmailijoita kuukausittain käytön mukaan.


Jäsenrekisterin ja -laskutuksen uudistaminen ja parantaminen

12.7.2022

Päivitämme jäsenrekisteriämme ja -laskutusta 2000-luvulle tämän kesän aikana. Tarkoituksena on muodostaa Excel-pohjainen jäsenrekisteri sekä uudistaa jäsenlaskutusta Suomen Ilmailuliittoon kuulumattomien jäsenten osalta. SIL:iin kuulumattomien jäsenten on tähän mennessä täytynyt itse huolehtia ja muistaa jäsenmaksunsa maksamisesta, mutta nyt tähän on tulossa helpotusta / muutos. Tulemme jatkossa lähettämään laskun jäsenmaksusta sähköpostitse niille, jotka eivät kuulu Suomen Ilmailuliittoon. Suomen Ilmailuliittoon kuuluvien jäsenten jäsenmaksuthan menee automaattisesti SIL:n jäsenmaksun yhteydessä.

Nyt pyydämmekin KAIKKIA Tunturi-Ilmailijoiden jäseniä päivittämään / lähettämään jäsentietonsa jäsenhakemuslomakkeen kautta, joka löytyy tästä: Jäsenhakemuslomake. Mikäli olet tehnyt jäsenhakemuksen nettisivujen kautta toukokuun 2016 jälkeen ja tietoihisi ei ole tullut muutoksia (esim. kotiosoite), niin sinulta ei vaadita toimenpiteitä. HUOM! Kun lähetät tietosi, kirjoita lomakkeen lopussa olevaan lisätietoja-kenttään Olen jo jäsen. Jos olet jo maksanut kuluvan vuoden jäsenmaksusi, niin mainitse siitäkin. Kiitos yhteistyöstä!


Esittelylentoja Inariviikoilla

7.7.2022
Kuvan © Juha Portti

Tunturi-Ilmailijat järjestää tutustumislentoja Cessna 172 lentokoneella Inariviikkojen päätösviikonloppuna, eli 29.-30.7.2022 klo 10:00-18:00. Lennon kesto on 15 minuuttia ja hinta 50 € / hlö. Kyytiin mahtuu kerrallaan kolme henkilöä. Lipunmyyntipisteellä Ivalon S-marketin etupihalla saa myös infoa lentokoulutuksesta (PPL). Hintaan sisältyy tarvittaessa kyyti S-marketilta Ivalon lentokentälle ja takaisin lennon jälkeen. Esittelylennoissa on säävaraus! Tiedusteluihin vastataan Tunturi-Ilmailijoiden Facebook-sivustolla.


Laskukierros.fi -palvelu avuksi lentotuntilaskutukseen

28.6.2022

Uusi johtokunta kokoontui juhannusaaton aattona. Kokouksessa saatiin Teamsin välityksellä tietoja eri vaihtoehdoista OH-CAK:n moottorinvaihtoremonttiin, jonka hintahaitari liikkuu 25-50 tuhannen euron välillä. Tästä virisikin keskustelu varainhankintaan ja kokouksessa päätettiinkin, että Inari-viikoilla järjestetään esittelylentoja kerhon toiminnasta kiinnostuneille hintaan 50 € / lento. Ilmailukerhoilla on kuusi kertaa vuodessa mahdollista järjestää vastaavanlainen lennätys ilman, että tarvitaan ansiolentäjiä.

Kokouksessa pääätettiin myös ottaa käyttöön nettipohjainen Laskukierros.fi -palvelu, jonka avulla saadaan hoidettua rekisteröityneiden lentäjien lentojen tuntilaskutukset automaattisesti. Palvelu on lentäjille ilmainen ja se toimii samalla sähköisenä lentopäiväkirjana. Palvelun yhteyteen tulee myös sähköinen lentokoneiden varauskalenteri, joten kalustovarauksetkin tehdään jatkossa tämän saman palvelun kautta. Näin ollen aikaisemmin käytössä ollut SuperSAAS-kalenteri jää pois käytöstä.

Jotta palvelusta ja varauskalenterista saataisiin kaikki hyöty irti, niin nyt pitäisi jokaisen aktiivisen tai aktivoituvan kerhon lentäjän käydä rekisteröitymässä käyttäjäksi Laskukierros.fi -palveluun. Rekisteröitymisen jälkeen liitytään olemassa olevaan organisaatioon (Tunturi-Ilmailijat löytyy avautuvan listauksen lopusta) ja aletaan käyttämään ja täyttämään palvelua.


Valokuvia Sodankylän Arctic Airshowsta

17.6.2022
Kuvan © Juha Portti

Sodankylässä järjestettiin Arctic Airshow ja Fly in, johon myös Tunturi-Ilmailijat osallistui kahden koneen voimin. Tapahtumaan osallistui maanäyttelyyn kaikkiaan yli 30 lentokonetta ja Kitiseen laskeutui kuusi vesikonetta. Juha Portti oli kameroineen paikalla ja valokuvia tapahtumasta löytyy flyFinland.fi -sivustolta: 2022-06 Sodankylä Arctic Airshow. Edellisen kerran Sodankylässä järjestettiin ilmailutapahtuma kesäkuussa 2015, jolloin Tunturi-Ilmailijat oli myös edustettuna kahdella konekunnalla ja tämän tapahtuman valokuvia löytyy tästä.


Tunturi-Ilmailijat osallistuu Sodankylän ilmailutapahtumaan

9.6.2022

Sodankylässä järjestetään lauantaina 11.6. Arctic Airshow ja Fly in, johon myös Tunturi-Ilmailijat osallituu kahden koneen voimin. Ivalosta lähtee matkaan ainakin kolme lentäjää OH-CAK:lla ja OH-PEP:llä. Lisätietoja ilmailutapahtumasta löytyy Sodankylän Ilmailukerhon sivuilta.


Kerhon pitkäaikainen puheenjohtaja vaihtuu

1.6.2022
Kuvan © Juha Portti

Vuosikokous pidettiin Saariselällä Northern Lights Villagessa 31.5. Kokouksessa oli paikanpäällä kuusi jäsentä ja Teamsin välityksellä osallistui neljä jäsentä.

Kuvan © Juha Portti

Kokouksessa käytiin läpi sääntömääräiset asiat ja valittiin uusi puheenjohtaja. 33 vuotta puheenjohtajana toiminut Matti Sorvari jätti puheenjohtajuuden ja uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Henry Kesti. Matti jatkaa kerhon rivijäsenenä ja hoitaa tämän lentokauden ajan palolentotukikohdan päällikkyyden. Henryn tilalle johtokuntaan valittiin lennonopettaja Tuomas Väkelä. Muut johtokunnan jäsenet jatkavat ennallaan.

Muina asioina kokouksessa oli mm. se, että Tunturi-Ilmailijat on saanut toimistotilat / kerhotilat vanhan kunnossapidon tiloista nimellistä vuokraa vastaan. Tiloja voi käyttää esim. lennonvalmisteluun ja tavaroiden säiltykseen. Kerhotiloihin voi myös kokoontua kuppilatiiman merkeissä.

Lentobensaa ei toistaiseksi Ivalosta saa, joten koneet täytyy käydä tankkaamassa Sodankylässä, kuten on jouduttu tekemään muutamana edellisenä kesänä. Näin ollen kesän palovalvontareitille tulee ylimääräinen n. 1,5 tunnin lenkki.


Vuosikokous tulossa 31.5.

25.5.2022

Sääntömääräinen vuosikokous pidetään Northern Lights Villagessa Saariselällä tiistaina 31.5. klo 18.00 alkaen. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset vuosikokousasiat. Jäsenet tervetuloa!


OH-PEP pyörävarustuksessa

11.5.2022

OH-PEP:iin on vaihdettu tänään 11.5. pyörät alle. Juha Portti vaihtoi Alajärven jäällä sukset renkaisiin ja Matti Jokinen lensi Pepin lentokentälle. Pyörät jouduttiin vaihtamaan Alajärven jäällä, sillä lentokentällä ei enää ollut laskupaikkaa suksilla. Näin ollen lentoonlähtökin suoritettiin jäältä pyörät alla.


OH-PEP lentokäytössä ja suksivarustuksessa

28.3.2022
Kuvan © Juha Portti

OH-PEP saatiinkin ennakoitua aiemmin Ivaloon, sillä Topi Huovinen lensi koneen Ivaloon jo sunnuntaina 27.3. Ennen lentoa koneeseen asennettiin uudet laskutelineet. Juha Portti vaihtoi päiväpuhteena Peppiin sukset alle tänään maanantaina ja kone on nyt Alajärven jäällä valmiina Suksilentoleiriä ja kevään lentoja varten! Sierra November odottelee edelleen Ranualla pääsyä kotipesäänsä yli seitsemän vuoden poissaolon jälkeen. OH-CAK nähdään kotipesässä aprillipäivänä ja heti koululennon merkeissä.


Kerhon kaikki koneet kohta lentokäytössä!

25.3.2022

Johtokunta kokoontui eilen Teamsin välityksellä ja kokouksesta tihkui tietoa, että jos kaikki menee suunnitellusti, niin maanantaina 28. päivä Huovisen Topi lentää OH-CSN:n Ivaloon ja OH-PEP saa uudet laskutelineet keskiviikkoon mennessä. OH-CAK lennetään Ivaloon perjantaina 1.4. ja tämä siirtolento on samalla koululento. Aprillipäivänä siis kerhon kaikki koneet on lentokäytössä yli seitsemän vuoden tauon jälkeen!


HUOM! PÄIVÄMÄÄRÄMUUTOS SUKSILENTOLEIRIIN

10.3.2022

Aiemmasta tiedosta poiketen Suksilentoleiri järjestetään jo viikolla 13, eli kokoontuminen alkaa viikon 12 lopulla (26.3.) ja tapahtuma kestää 3.4. asti.

Viimeisimmän tiedon mukaan OH-PEP:n laskutelineet olisi nyt Englannissa, josta ne lähtee kohti Suomea. Ehtinevät siis Suksilentoleiriin mennessä perille ja asennetuksi!


Majoitustarjous Suksilentoleirille saapuville

9.3.2022

Tunturi-Ilmailijat sai Suksilentoleirille saapuville ja majoitusta tarvitseville tarjouksen Hotelli Ivalosta. Hinnat on seuraavat: 1hh 70 € / yö, 2hh 80 € / yö ja 3hh 120 € / yö. Hinnat sisältää aamupalan ja saunan. Sviittikin on tarvittaessa saatavilla. Varaukset tulee tehdä suoraan sähköpostilla osoitteeseen hotelivalo@hotelivalo.fi tunnisteella "Tunturi-Ilmailijat ry".


OH-CSN:n katsastus lähestyyy, infoa suksilentoleiristä

8.3.2022
Kuvan © Kari Vahlqvist

OH-CSN:n koekäyttö ja katsastus tullaan suorittamaan näillä näkymin 14.3., eli vajaan kahden viikon päästä. Toiveissa siis on, että kone saadaan lentokäyttöön kevään suksilentoleirille! Ellei...

...suksilentoleiriä jouduta perumaan muista syistä kuin koronoasta. OH-PEP:n laskutelineet on tulossa siellä "jossain" ja OH-CSN ei välttämättä ehdi valmistua siihen mennessä. Seurataan kuitenkin tilannetta ja näille sivuille tulee myöhemmin tietoa leirin kohtalosta. Ajankohta olisi aiemmasta tiedosta poiketen viikko 13. Kokoontuminen alkaisi viikon 13 lopulla lauantaina 2.4. ja suksilentoleiri kestäisi aina 10.4. asti. 12 lopulla lauantaina 26.3. ja suksilentoleiri kestäisi aina 3.4. asti.


OH-CSN:n kasaus hyvässä vauhdissa

10.1.2022
Kuvan © Kari Vahlqvist

Jo seitsemättä vuotta Ranualla peruskorjattavana ollut OH-CSN näyttää viimeinkin lentokoneelta! Koneen uusi maalipinta kiiltelee komeasti ja konetta on nyt kasailtu tammikuun aikana urakalla. Viikon 1 viikonloppuna Kari Vahlqvist ja Ilkka Länkinen olivat kasaamassa Sierra Novemberia ja kuvia lopputuloksesta löytyy täältä sivun lopusta.

Seuraava talkooporukka on lähdössä Ranualle viikon 2 viikonloppuna ja he majoittuvat Ranuan korjaamolla, jossa mahtuu majoittumaan kolme henkilöä. Ari Hintikka on työnjohtajana jakamassa ja valmomassa hommia. Tämän kuun loppuun mennessä olisi tarkoitus ottaa moottorista "ensimmäiset savut"!


Lennokasta uutta vuotta!

1.1.2022

Tunturi-Ilmailijat toivottaa kaikille oikein hyvää ja lennokasta uutta vuotta 2022!


Sähköinen varauskalenteri tulossa käyttöön

3.12.2021

Tulevalle lentokaudelle tullaan ottamaan käyttöön lentokoneiden sähköinen varauskalenteri. Sitä varten tarvitaan kaikkien kerhon lentäjien sähköpostiosoitteet, jotka voi lähettää osoitteeseen henry.kesti(at)pp2.inet.fi.


Ylimääräinen syyskokous pidetty

23.11.2021

Ylimääräinen syyskokous pidettiin Ainolassa viime sunnuntaina. Kokouksessa oli runsas osanotto, sillä paikalla oli seitsemän jäsentä ja Teamsin kautta etäyhteyden päässä oli kuusi jäsentä. Kokouksessa tarkateltiin kuluneen vuoden toiminta- ja budjettisuunnitelmaa, jotka oli toteutuneet suunnitelmien mukaisesti. Tällä hetkellä kerhon kassatilanne on hyvä, joten tuleva lentokausi voidaan aloittaa turvallisin mielin.

Perinteistä suksilentoleiriä on kaavailtu viikolle 14, eli huhtikuun ensimmäiselle viikolle. Tuohon mennessä OH-PEP on tarkoitus kunnostaa kevään haverin jäljiltä. Ranualla toimiva Arctic Air Srevice on jo tilannut USA:sta uudet vahvistetyt laskutelineet, mutta tämänhetkisten tietojen mukaan lähetys olisi yhä jumissa "uudella mantereella". Huoltokorjaamo on lupaillut, että helmikuun lopussa Peppi olisi kunnossa.

OH-CAK:n radiot tullaan lähettämään Turkuun kunnostettavaksi. Kone on tällä hetkellä Rovaniemellä talvisäilytyksessä, joten radiot irroitetaan siellä ja läheteään Matkahuollon kautta Turkuun.

Kuvan © Juha Portti

Jo useamman vuoden Ranualla ollut OH-CSN ja sen korjausprojekti on viimein tarkoitus saattaa loppuun alkuvuoden aikana. Ranuan korjaamo toivookin, että mahdollisimman moni kerholainen tulisi talkoisiin auttamaan kokoonpanossa, mm. siipien kiinnityksessä ja verhoilussa. Uudet matot on jo valmiina ja ne on leikannut vanhoja mattoja kaavana käyttäen ivalolainen Kukkalan Verhoomo.

Lento-oppilaista yksi on jo saanut lupakirjan taskuun ja kahdella on Traficomin kokeet vaiheessa. Kun kokeet on saatu hyväksytysti suoritettua, niin lupakirja on enää tarkastuslentoa vaille valmis. Kokouksessa päätettiin myös perustaa kaksi WhatsApp-ryhmää, joista toinen on tarkoitettu erilaisille tiedotuksille ja toinen on yleinen pulinajakso. Myöskin koneiden varauskalenteri tullaan ottamaan netissä käyttöön, mutta näistä ilmoitellaan myöhemmin.


Ylimääräinen kokous sunnuntaina 21.11.

17.11.2021

Ylimääräinen yleinen kokous pidetään Ainolassa sunnuntaina 21.11. klo 17.00 alkaen. Kokouksen aiheina on mm. kuluvan vuoden talouskatsaus, kerhon koneet, toimitilat, hallinto jne. Kokoukseen voi osallistua myös etänä Teamsin kautta. Ilmoittautumiset tulee tehdä Henry Kestille (sähköpostiosoite yhteystiedot-sivulla). Johtokunta kokoontuu aikaisemmin torstaina 18.11. klo 18.00 alkaen. Paikka on vielä avoin.


Kerhon koneet lennetty talvisäilytykseen Rovaniemelle

25.10.2021

Molemmat Tunturi-Ilmailijoiden lentokykyiset koneet on nyt lennetty Rovaniemelle talvisäilytykseen. Sunnuntaina 24.10. Matti Jokinen lensi Alfa Kilon Ivalosta Rovaniemelle ja aikaisemmin lokakuussa Kari Vahlqvist lensi Pepin Ranualta Rovaniemelle. Tämä lentokausi on siis paketissa! OH-CAK jatkaa koululentoja keväällä ja OH-PEP otetaan takaisin rivistöön, kunhan laskutelineet saadaan uusittua.


Alfa Kilo huollettu ja tarkkarit tulossa

22.9.2021

Maanantaina 20.9. Juha Portti teki Alfa Kilolle jälleen 50 tunnin huollon, sillä kone on ollut todella kovassa käytössä tällä lentokaudella palolentojen ja koulutuslentojen vuoksi. Huomenna 23.9. on ensimmäisellä lento-oppilaalla tarkkarilento ja SUIO:n kokeetkin on jo läpäisty. Tarkkarin jälkeen odottaa vielä Traficomin kokeet ja tämän jälkeen ensimmäisellä oppilaalla on toivottavasti lentopahvit kourassa!


Tunturi-Ilmailijat nyt myös Facebookissa

3.8.2021

Tunturi-Ilmailijat otti digiloikan siirtymällä sosiaalisen median pariin Facebookiin! Kerhon Facebook-sivusto on perustettu 13. kesäkuuta ja seuraajia ja tykkäyksiä on kertynyt jo yli 300. Kerhon nettisivujen etusivulle on lisätty Facebook-upotus, josta kävijät näkevät uusimmat postaukset yhdellä vilkaisulla.


Vuosikokous pidetty

16.6.2021
Kuvan © Juha Portti

Vuosikokous pidettiin 13.6. Kokoustila Ainolassa ja paikalla oli kymmenisen osallistujaa. Kokouksessa saatiin päätettyä vuosien 2019 ja 2020 tilit ja annettua vastuuvapautus johtokunnalle. Uusina jäseninä johtokuntaan tuli Markku Inkilä ja Henry Kesti Kari Pääkön jäätyä siitä pois.

Lentokausi on käynnistynyt todella vilkkaana, sillä kokokukseen mennessä oli lennetty jo 14 palolentoa ja myös koulutuslennot käyvät täydellä tohinalla. Kaksi oppilaista on jo lentäneet yksinlentotarkkaritkin hyväksytysti läpi.

Sunnuntaina pidettiin myös viestikapulan pudotusharjoituksia lentokentällä. Viereisessä kuvassa Jokisen Matti lentää ja Vesterisen Petri on valmiina pudottamaan kapulan, joka putosi platalle parinkymmenen metrin päähän maalista, Portin Juhasta. Palolentoreittikin lyheni ajallisesti n. 1,5 tuntia, kun Ivalon lentoaseman kauan epäkunnossa ollut polttoainepumppu on saatu viimein korjattua. Näin ollen ei tarvitse enää mennä Sodankylään tankille, vaan tankit saa täyteen kotitukikohdassa.


Alfa Kilo ja Peppi huollossa

4.6.2021

Kerhon molemmat koneet on lennetty Ranualle huoltoon maanantaina ja tiistaina. OH-PEP lennettiin Ranualle maanantaina ja OH-CAK tiistaina. Pepin korjaus talven pakkolaskun jäljiltä kestänee ainakin syksyyn, mutta Alfa Kilon pitäisi olla valmiina kesän palolennoille ja koulutuslennoille lauantaina 5.6. Koulutuslentoja Alfa Kilo onkin lentänyt loppukeväästä ja alkukesästä erittäin tiiviisti.

Päivitys uutiseen: OH-CAK on huollettu ja lennetty takaisin Ivaloon. Ei muuta kuin lentämään!


Vuosikokous tulossa 13.6.

1.6.2021

Sääntömääräinen vuosikokous pidetään Kokoustila Ainolassa (Petsamontie 9, vanha Alkon ja IKH:n kiinteistö) sunnuntaina 13.6. klo 17.00 alkaen. Kokouksessa käsitellään vuoden 2020 asioiden lisäksi vuoden 2019 tilit, tilinpäätös ja vastuuvapautus. Jäsenet tervetuloa!


OH-CAK lennetty takaisin Ivaloon

27.4.2021

Petri Vesterinen lensi OH-CAK:n maanantai-iltana 26.4. Rovanimeletä takaisin Ivaloon, joten Alfa Kilo on nyt lentokäytössä ja valmiina mm. kesän koulutuslentoihin ja palolentoihin.


OH-PEP toistaiseksi pois lentokäytöstä

29.3.2021

Viikonloppuna tapahtuneen pakkolaskun ja laskutelinevian seurauksena OH-PEP on toistaiseksi pois lentokäytöstä. Päällisin puolin Peppi on kunnossa, mutta jäähän osuneen siiven kärki täytyy tarkistaa mahdollisten murtumien vuoksi ja uudet suksien tukiputket täytyy hankkia. Pepin haveri pääsi myös valtakunnan uutisiin: Pienkone teki onnistuneen pakkolaskun Ivalossa: "Kone otti pienet voltit siinä".


Peppi lennetty Ivaloon

22.3.2021
Kuvan © Juha Portti

OH-PEP on lennetty taas Ivaloon ja kone on lentokäytössä. Kari Vahlqvist lensi koneen Rovaniemeltä Ivaloon 20.3.2021 ja samantien kun Peppi oli Ivalossa, niin Portin Juha ryhtyi suksien asennukseen. Kun sukset oli saatu asennettua, niin Vesterisen Petri tuli ja lensi Pepin Alajärvelle, josta Pepillä lennellään loppukevään ajan. Muutama valokuva lisää suksienvaihto-opereaatiosta löytyy valokuvagallerian puolelta.


Suksilentoleiri peruttu koronatilanteen vuoksi

11.3.2021
Kuvan © Juha Portti

Viikolla 12 oli tarkoitus järjestää perinteinen suksilentoleiri, mutta se on jouduttu perumaan vallitsevan koronatilanteen vuoksi. Virallista ohjelmaa ei siis järjestetä, mutta Peppi on kuitenkin tuohon mennessä lentokäytössä ja etelästäkin on muutamia koneita tulossa lentelemään keväthangille kyseisen viikon aikana. Toivottavasti suksilentoleiri päästään jälleen järjestämään ensi vuonna kahden välivuoden jälkeen!


PPL-koulutus käynnistyy kevään aikana

10.2.2021
Kuvan © Juha Portti

Loppuvuodesta puheissa ollut PPL-koulutus päästään aloittamaan ja infotilaisuus tuleville PPL-oppilaille pidettiinkin Saariselän Northern Lights Villagen ravintolassa 7.2.2021. Lentokoulutuksen aloittaa kuusi innokasta oppilasta, jotka aloittavat teoriaopinnot Suomen Urheiluilmailuopiston kautta. Lentokoulutus pyritään aloittamaan loppukevään aikana ja se toteutetaan neljän lennonopettajan voimin kerhon lentokalustolla.

Infotilaisuudessa oli paikalla kerhon puheenjohtajan ja kahden johtokunnan jäsenen lisäksi kaksi lennonopettajaa ja viisi oppilasta. Lisäksi Teamsin kautta oli Etelä-Suomesta neljä osallistujaa; päälennonopettaja Tapio Pitkänen, Matti Jokinen (lennonopettaja), Kari Vahlqvist (ultralennonopettaja) sekä kuudes PPL-oppilas Timo Keskimölö.

Perinteinen sukslilentoleiri on edelleen tarkoitus järjestää viikolla 12, jos koronatilanne sen sallii.


Lennokasta uutta vuotta!

4.1.2021

Tunturi-Ilmailijat toivottaa kaikille jäsenilleen ja lentäjille ympäri Suomen lennokasta uutta vuotta 2021!


Vuosikokouksessa päätettyjä asioita

30.11.2020

Sääntömääräinen vuosikokous pidettiin Osallisuuskeskus Ainolassa sunnuntaina 29.11. Kokouksessa ei ollut paikalla kuin viisi osallistujaa, joten tilikautta ei voitu hyväksyä eikä tehtyä uusia henkilövalintoja. Vuoden 2021 toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menosuunnitelma saatiin kuitenkin tehtyä ja hyväksyttyä. Jäsenmaksuihin ei tullut muutoksia, mutta OH-PEP:n ja OH-CSN:n lentotuntihintoihin tuli muutoksia. Pepin tuntihinta putoaa 80 €:oon ja Sierra Novemberin hinta nousee 300 €:oon. Keväällä kutsutaan koolle ylimääräinen kokous, jotta tilit voidaan hyväksyä ja saadaan tehtyä henkilövalinnat johtokuntaan.

PPL-koulutuksesta kiinnostuneita oli paikalla vain yksi, ja hän sai Matti Sorvarilta tietoa koulutuksesta. Muutama muukin on ollut koulutuksesta kiinnostunut, mutta he eivät olleet paikalla.

Suksilentoleiri järjestetään viikolla 12, jos koronatilanne sen sallii. Tarkoituksena olisi taas päästä lentämään suksikoneilla ala-asteen rantaan ja esittelemään toimintaa koulun oppilaille.


Vuosikokous tulossa 29.11.

16.11.2020

Sääntömääräinen vuosikokous pidetään Osallisuuskeskus Ainolassa (Petsamontie 9, vanha Alkon ja IKH:n kiinteistö) sunnuntaina 29.11. klo 18.00 alkaen. Kokouksessa käydään läpi sääntömääräiset asiat ja samalla tulee infoa alkavasta PPL-koulutuksesta. Jäsenet ja koulutuksesta kiinnostuneet tervetuloa!


OH-CAK ja OH-PEP lennetty Rovaniemelle talvisäiltykseen

7.11.2020

OH-CAK:n ja OH-PEP:n tämän vuoden lennot on lennetty, sillä molemmat koneet lennettiin Rovaniemelle talvisäilytykseen pimeimmän talven yli.


Kiinnostaako lentolupakirja? PPL-koulutusta käynnistellään

4.11.2020
Kuvan © Juha Portti

Tunturi-Ilmailijat on suunnitellut tulevaa toimintaansa ja sen vakaana tarkoituksena on käynnistää PPL-koulutus yhteistyössä Suomen Urheiluilmaopiston kanssa, mikäli vain halukkaita osallistujia löytyy.

Koulutus käynnistyy teoriaosuudella ja siihen annetaan tukiopetusta paikan päällä Ivalossa. Päälennonopettajana toimii pitkänlinjan ilmailija ja taitolentoryhmä Arctic Eaglesin jäsen Tapio Pitkänen. Yksi opettajista on Matti Jokinen, jonka inarilaiset tuntevat maineikkaana helikopterilentäjänä. Lisäksi on kaksi kerhon omaa lennonopettajaa.
Kuvan © Juha Portti

Keväällä suksilentoleirin aikana alkaa operatiivinen osa eli varsinainen lentokoulutus. Mikäli kiinnostusta koulutukseen löytyy, niin yhteyttä voi ottaa joko Matti Sorvariin tai Juha Porttiin. Yhteystiedot löytyvät tämän sivun yhteystiedot-sivulta. Myös näille sivuille tulee lisätietoja koulutuksen etenemisestä.

Koulutusorganisaatio on siis kunnossa ja kaikki opettajat ja koulutusohjelmat ovat hoidossa, joten toivottavasti paikkakunnalta löytyy innokkuutta, jotta PPL-koulutus päästään aloittamaan!


Kesän 2020 palovalvontalennoista

2.11.2020
Kuvan © Juha Portti

Tunturi-Ilmailijoiden osalta metsäpalovalvontalennot käynnistyivät 17.6.2020. Koronapandemian vuoksi reittiimme tuli muutos, sillä jouduimme käymään Sodankylässä tankkaamassa. Ivalon lentoasema oli suljettuna koko kesäkauden, joten polttoainettakaan sieltä ei saanut. Kaikkinensa valvontalento kesti viitisen tuntia tämän uuden reitityksen takia.

Kuvan © Juha Portti

Kesäkuun loppupuolella indeksit nousivat niin korkeiksi, että piti lentää kaksi lentoa päivässä. Onneksi kuluneena kesänä ei ollut ukkosia kovinkaan montaa kertaa, sillä metsät olivat tosi kuivia. Savuhavaintohälytyksiä ei tainnut olla yhtään.

Viimeinen valvontalento suoritettiin 29.6., minkä jälkeen indeksit ei enää nousseet sille tasolle, että olisi tarvinnut lähteä valvontalennolle. Kesän 2020 aikana palolentoja lennettiin kaikkiaan yli 60 tuntia, joten edelliskesään verrattuna palolentotunteja kertyi enemmän.


Lehtijuttu Tunturi-Ilmailijoista paikallislehti Inarilaisessa

1.11.2020
Lehtijuttu © Jaakko Peltomaa

Paikallislehti Inarilainen julkaisi kolmen sivun jutun viikon 44 numerossaan Tunturi-Ilmailijoista ja sen toiminnasta. Päätoimittaja Jaakko Peltomaan ystävällisellä luvalla saimme julkaista nettisivuillamme koko kolmen sivun jutun PDF-muodossa luettavaksi niillekin jäsenillemme, joita Inarilainen ei tavoita. Lehtijuttu on kolmessa osassa ja sivut saa auki seuraavista linkeistä: Sivu 1, Sivu 2 ja Sivu 3. Mukavia lukuhetkiä!


TÄRKEÄ TIEDOTE JÄSENMAKSUIHIN LIITTYEN

23.6.2020

Tunturi-Ilmailijoiden pankki on vaihtunut Nordeasta Osuuspankkiin ja näin ollen vanha tilinumero ei ole enää käytössä. JÄSENMAKSUT MAKSETAAN TÄSTÄ PÄIVÄSTÄ LÄHTIEN TILILLE: FI42 5640 0220 4592 96. Jos olette tallentaneet verkkopankkeihinne saajaluetteloon Tunturi-Ilmailijat, niin päivittäkää tilinumero oikeaksi.


OH-CAK ja OH-PEP valmiina kesän lentoihin

22.5.2020

Petri Vesterinen lensi 20. toukokuuta OH-CAK:n Ivaloon Ranualta, jossa kone oli huollossa talven säilytyksen jäljiltä. OH-PEP lennettiin aikaisemmin Ivaloon Rovanimeltä niin ikään talvisäilytyksestä. Molemmat koneet ovat siis valmiina kesän lentoja varten!


TIEDOKSI: SUKSILENTOLEIRI PERUTTU KORONATILANTEEN VUOKSI

23.3.2020

Koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen vuoksi viikon 14 Suksilentoleiri on peruttu koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Toivomme kaikilta Suksilentoleirille osallistumaan aikoineilta ymmärrystä tapahtuman perumiseen ja toivotamme Teidät tervetulleiksi vuoden 2021 Suksilentoleirille!


Lisätietoja viikon 14 suksilentoleiristä

19.3.2020
Kuvan © Juha Portti

Näillä näkymin viikon 14 suksilentoleiri tullaan järjestemään, mutta koronatilanteesta johtuen tilanne voi muuttua hetkenä minä hyvänsä ja tilannetta seurataan koko ajan. Sen verran on kuitenkin tullut muutoksia, että tukikohta siirtyy Inariin. Inarin Lomakylä on operatiivisena tukikohtana ja Tapani Lappalainen toimii käytännön toimien tukihenkilönä. Aikaisempi tukikohta, Alajärvi, on myös tuolloin aktiivisena. Alla Tapani Lappalaisen viesti liittyen käytännön järjestelyihin:

Terve!

Kuten olikin puhetta niin todennäköisesti meilläkään Hotelli Inarin keittiö ei tuolloin ole auki koronaviruksen aiheuttaman tilanteen johdosta. Näin ollen tarjoaisin Lomakylä Inarin mökkejä, joissa on minikeittiöt, että pystyy jotain evästä tekemään. Todennäköisesti aamupalaakaan ei hotellin keittiöllä ole saatavana tuolloin, mutta jos tilanne muuttuu niin ilmoitan siitä.

Lomakylän rannassa on mahdollisuus saada virtaa tarvittaessa koneen lämmitykseen. Polttoainetta varten auto saatavilla tarvittaessa. Voin pukata pyöräkoneella hieman parkkitilaa koneelle/koneille.

Mökkimme näkyy osoitteessa www.visitinari.fi.

Rantamökit alustavasti varattuna.

Suihkumökki 1-2 hengelle 70 € / yö.

Pikku saunamökki 1-2 hengelle 80 € / yö.

Hirsimökki järvinäkymällä 100 € / yö.

Liinavaatteet sisältyvät hintaan. Kylän keskustaan 500 m. Lisähenkilö mökkin 15 € / yö.

Inarin Lomakylästä voi varata majoitusta suoraan tai varausta voi laittaa sähköpostilla tai soittamalla 0400-194729 merkillä "Suksilentoleiri".

Terveisin / Best Regards,

Tapani Lappalainen
OH-CHD, OH-CNQ (ja OH-CER)
Visit Inari Oy
+358-400-194729

Suksilentoleiri viikolla 14

20.1.2020
Kuvan © Juha Portti

Tunturi-Ilmailijat järjestää perinteisen suksilentoleirin jälleen viikolla 14. Viikko ajoittuu maalis-huhtikuun taitteeseen, eli 30.3.-5.4.2020 väliselle ajalle. Lisätietoja suksilentoleiristä tulee tänne sivuille myöhemmin, mutta aikalailla edellisvuosien tapaan leireillään, eli tukikohtana toimii Alajärven jää Ivalon lentokentän kupeessa ja erämaatukikohtana toimii Inarinjärvellä Tsarmivuono, jossa sijaitsee lentoaseman kerhon maja. OH-PEP lennetään Ivaloon Rovaniemeltä talvisäilöstä suksilentoleiriin mennessä ja laitetaan sille sukset alle.


Lennokasta uutta vuotta!

2.1.2020

Tunturi-Ilmailijat toivottaa kaikille jäsenilleen ja lentäjille ympäri Suomen lennokasta uutta vuotta 2020!


Lentokausi 2019 paketissa ja koneet lennetty talveksi säilöön

30.9.2019
Kuvan © Juha Portti

Lentokausi 2019 on taputeltu ja paketoitu ja kerhoon molemmat koneet, OH-CAK ja OH-PEP lennetty Rovaniemelle talvisäilytykseen lämpimään halliin. Alla kerhon puheenjohtajan, Matti Sorvarin tiivistelmä menneestä lentokaudesta.

Tervehdys yhdistyksen ja valvontalentojen miehistön jäsenet, sekä muut tukihenkilöt.

Vuoden 2019 lentokausi on päättynyt ja koneet OH-CAK ja OH-PEP lennettiin perjantaina 27.9. Ivalosta Rovaniemelle ja sijoitettiin talvisäilöön Finavian lentokonehalliin.

Kulunut kausi oli palovalvontalentojen osalta parempi kuin edeltäjänsä ja pidemmässä juoksussa määrältään sopiva. Harrastetiimassa ei positiivista virettä juurikaan ollut, lentojen määrä on vähäinen. Kokonaislentoaika molemmilla koneilla yhteensä oli 97 h 13 min ja laskuja kertyi 159 kpl. OH-CAK lensi 69 h 3 min, joista palo- ja SAR-lentoja 58 h 44 min ja harrastelentoja 10 h 19 min, josta pitää vähentää siirtolennot 2 x IVL-RVN ja 2 x RVN-Ranua yhteensä 4 h ja risat. Harrasteilmailun saldoksi CAK:lla jää siis n. 6 h.

Kuvan © Juha Portti

OH-PEP lensi 28 h 10 min, joista suksilentoleirillä ja suksilla n. 22 h ja 110 laskua, pyörillä kesäkaudella 1 h 26 min, koelentoja versionvaihtojen ja lentämättömän jakson jälkeen (kesä) 1 h 26 min, siirtolentoja IVL-RVN 2 kpl 3 h 40 min. Pepin osalta näyttäisi järkevältä lentää vain talvikaudella, syystalvesta suksille ja kesäksi suksilla "kesäparkkiin".

Lentokauden saldo tuloksen osalta oli tyydyttävä, mutta johtokunnalle siirtyy pohdinta lentokausien jaksotuksesta niin, että seisonta-ajoilta ei jouduta maksamaan täyden toimintavalmiuden kuluja.

Kiitokset kaikkille mukana olleille tukihenkilöille, harrastajille ja miehistöjen jäsenille!

Uuden lumen ja joulun odotuksin,
Puheenjohtaja Matti


Vuosikokouksessa keskusteltuja asioita

4.6.2019

Vuosikokous pidettiin toukokuun viimeisenä päivänä Nordican tiloissa ja paikalle oli saapunut seitsemän jäsentä. Kokouksessa käytiinn läpi sääntömääräiset asiat ja valittiim mm. johtokunnan jäsenet ja päätettiin jäsenmaksuista. Kerhon puheenjohtajana/sihteerinä/rahastonhoitajana jatkaa edelleen Matti Sorvari. Johtokunnan muissa jäsenissäkään ei muutoksia juuri tapahtunut, sillä ainoa muutos oli Jarkko Kaisanlahden poisjäänti paikkakunnalta poismuuton vuoksi. Jarkon tilalle johtokuntaan tuli Kari Pääkkö ja "palolento-osaston" asiantuntijaksi tuli Petri Vesterinen.

Jäsenmaksut pidetään muuten ennallaan, mutta liittymismaksua laskettiin 60 €:oon (ennen 100 €) ja liittymismaksu sisältää liittymisvuoden jäsenmaksun. Kerhon koneiden tuntihinnoissa ainoa muutos oli OH-CSN:n tuntihinnan lasku parillakympillä. OH-CSN on edelleen Ranualla laitettavana lentokuntoon. Sierra November on tällä hetkellä ilman siipiä ja on siirretty varastohalliin, sillä paikallisen yrittäjän kiireiden vuoksi konetta ei ehditä kasaamaan lentokuntoon. Tapahtunee jossain tulevaisuudessa... Etelä-Suomen jäsenistöstä on kuulunut sen verran, että kovin olisi innokasta porukkaa tulossa vesilentämään OH-CSN:llä, kunhan se saataisiin lentokuntoon. Ehkäpä ensitalven suksilentoleirille, kun koneeseen on suksetkin olemassa...

OH-CAK on nyt myös lentokäytössä ja valmiina kesän palolentoja varten, kun Vesterisen Petri lensi koneen Ranualta (jonne se oli siirretty Rovaniemeltä talvisäilytyksestä) kesäkuun ensimmäisenä sunnuntaina. Palolentoja tarvittaisiinkin kipeästi, sillä kerhon talous on todella tiukilla ja todennäköisesti koneita joudutaan jossain vaiheessa myymään, jos talous ei parane. Palolentopalaveri onkin torstaina 6.6.2019, jossa käydään läpi voimaan tulleet muutokset. Lähtökynnys palolennolle on nykyään melko korkea, sillä indeksin pitää olla 4,1 ennenkuin tulee käsky palolennolle.


Sääntömääräinen vuosikokous toukokuun lopussa

12.5.2019

Sääntömääräinen vuosikokous pidetään Kehitysyhtiö Nordican kokoustiloissa (vanha paloasema) 31.5.2019 klo 18.00 alkaen. Kokouksessa käydään läpi sääntömääräiset asiat. Jäsenet tervetuloa!


Kaamospäivät maaliskuun viimeinen viikonloppu

3.3.2019

Pohjois-Suomen ilmailijoiden Kaamospäivät pidetään 30.-31.3.2019 Hotelli Ivalossa. Lisätietoja tapahtumasta löydät täältä. Tunturi-Ilmailijat toivottaa ilmailijat perheineen tervetulleiksi Pohjois-Suomen ilmailijoiden Kaamospäiville Ivaloon!


Suksilentoleiri viikolla 14, Kaamospäivät maaliskuun lopussa

28.1.2019
Kuvan © Juha Portti

Tunturi-Ilmailijat järjestää perinteisen, järjestyksessään ties monennenko, suksilentoleirin jälleen viikolla 14, eli 1.-7.4.2019. Lisätietoja suksilentoleiristä tulee tänne sivuille myöhemmin, mutta tarkoituksena olisi saada ainakin Peppi siivilleen tuohon mennessä. Tällä hetkellä Peppi on talvisäilytyksessä Rovaniemellä.

Ennakkoinformaationa keväästa sen verran, että Tunturi-Ilmailijat järjestää Pohjois-Suomen ilmailijoiden Kaamospäivät maaliskuun loppupuolella. Tarkempi paikka ja aika tarkentuu helmikuun aikana. Näille sivuille avataan oma osio Kaamospäiville, joten seuraile sivustoa!


Lennokasta uutta vuotta!

3.1.2019

Tunturi-Ilmailijat toivottaa kaikille jäsenilleen ja lentäjille ympäri Suomen lennokasta uutta vuotta!


Vuosikokouksessa päätettyjä asioita

15.12.2018

Ylimääräinen vuosikokous pidettiin InLiken tiloissa marraskuun lopussa kahvin, pullan ja voileipäkakun voimin. Kokouksessa päätettiin mm. pitää jäsenmaksut ja lentotuntihinnat ennallaan. Kokouksessa päätettiin myös jatkaa nykyisellä johtokunnalla aina kevään kokoukseen asti, jolloin äänesteään uudesta johtokunnasta. Kerhon lentokaluston myymisestä oli myös puhetta, mutta vielä ei päätetty, että mikä koneista myydään ja milloin. Ehdotuksia tuli jokaisen kolmen koneen osalta ja mielipiteitä oli puolesta ja vastaan. Mikäli jotain päätöksiä tehdään kevään kokouksessa, niin siitä tiedotetaan näillä sivuilla.


Vuosikokouksen pitopaikka varmistunut

14.11.2018

Ylimääräisen vuosikokouksen pitopaikaksi on vahvistunut InLiken kokoustilat (vanha paloasema). Päivämäärä on edelleen sama 25.11.2018 klo 18.00.


Ylimääräinen vuosikokous tulossa

29.10.2018

Ylimääräinen vuosikokous pidetään 25.11.2018 klo 18.00 alkaen ja paikkana on todennäköisesti Hotelli Kultahippu. Kokouksen paikka tarkentuu myöhemmin! Kokouksessa käydään läpi sääntömääräiset asiat ja keskustellaan mm. lentokaluston myymisestä. Jäsenet tervetuloa!


Myös OH-PEP lennetty Rovaniemelle

8.10.2018
Kuvan © Juha Portti

Nyt myös OH-PEP on lennetty Rovaniemelle talvisäilytykseen. Petri Vesterinen lensi Pepin Rovaniemelle 3. lokakuuta, ja Peppi haetaan takaisin Ivaloon kevään 2019 suksilentoleiriin mennessä. Viereisessä kuvassa Pepillä lennellään vielä viimeisiä tarkkarilentoja ennen talviteloille lähtöä.


OH-CAK lennetty Rovaniemelle, OH-PEP vielä Ivalossa

25.9.2018
Kuvan © Juha Portti

Syksy lähestyy loppuuaan ja talvi tekee tuloaan, joka on sen merkki, että Tunturi-Ilmailijoiden lentokausi alkaa olla päätöksessä. Kerhon toinen lentokäytössä olevista koneista, OH-CAK, lennettiin eilen 25. päivä Rovaniemelle halliin säilytykseen talven ajaksi. OH-PEP oli myös tarkoitus lentää Rovaniemelle, mutta lähdön hetkellä Peppi ei suostunut käynnistymään. Niinpä OH-PEP jäi toistaiseksi vielä Ivaloon ja on siis lentokäytössä, tosin vain syyskuun loppuun asti, jolloin vakuutus umpeutuu. Oheisessa kuvassa Juha Portti on juuri ylittämässä Porttipahdan tekojärveä kauniissa syyssäässä. OH-CSN on edelleen Ranualla laitettavana lentokuntoon.


Sivuston tietosuojakäytäntö

29.5.2018

Tunturi-Ilmailijoiden nettisivujen tietosuojakäytäntö on nyt luettavissa täällä. EU:n tietosuoja-asetus (GDPR) tuli voimaan 25.5.2018 ja koskee koko EU:n alueella toimivia organisaatioita pienistä kyläyhteisöistä suuryrityksiin. EU:n tietosuoja-asetukseen voit tutustua tarkemmin täällä.


Sääntömääräinen vuosikokous tulossa

14.5.2018

Sääntömääräinen vuosikokous pidetään elinkeinotalo Nordican kokoustiloissa (vanha paloasema) 25.5.2018 klo 18.00 alkaen. Kokouksessa käydään läpi sääntömääräiset asiat. Jäsenet tervetuloa!


Valokuva OH-CHV:stä lisätty historia-osioon

30.4.2018

Jorma Kososen valokuvakokoelmasta saimme valokuvan kerhon entisestä moottorikoneesta, Reims / Cessna F182Q Skylane II OH-CHV:stä. Kyseinen kone oli Tunturi-Ilmailijoiden omistuksessa 1990-luvun alussa reilun vuoden verran, kunnes kone myytiin Kemin Laskuvarjokerholle, jonka omistuksessa kone edelleen on.


Suomen Lentopelastusseuran koulutusinfo Ivalossa

22.4.2018
Kuvan © Juha Portti

Suomen Lentopelastusseura (SLPS) järjesti Ivalossa 14.4. koulutusinfon, johon osallistui Tunturi-Ilmailijoiden jäsenistöä. Koulutusinfossa muistettiin myös SLPS:n perustajajäsentä Matti Sorvaria lentopelastusseuran pienoislipulla, jonka luovuttivat SLPS:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Heinonen (kuvassa vasemmalla) sekä koulutuspäällikkö Sami Kinnunen. Lisäksi SLPS onnitteli Mattia 70-vuotispäivän kunniaksi ja antoi lahjaksi SLPS:n väreissä olevan Cessna 172:n pöytäpienoismallin sekä uuden lippiksen niin ikään SLPS:n logolla varustettuna.


Lehtijuttu Tunturi-Ilmailijoista paikallislehti Inarilaisessa

10.4.2018
Lehtijuttu © Jaakko Peltomaa

Paikallislehti Inarilainen julkaisi viikon 14 numerossaan koko sivun jutun Tunturi-Ilmailijoista ja sen yli 50 vuotta kestäneestä ilmailuharrastuksen ylläpitämisestä ja edistämisestä Ivalossa. Päätoimittaja Jaakko Peltomaan ystävällisellä luvalla saimme julkaista nettisivuillamme koko jutun PDF-muodossa luettavaksi niillekin jäsenillemme, joita Inarilainen ei tavoita. Lehtijutun saa auki klikkaamalla oheista kuvaa tai tästä. Mukavia lukuhetkiä!


OH-PEP lentokäytössä ja suksilla

19.3.2018
Kuvan © Juha Portti

Matti Sorvari lensi tänään OH-PEP:n Rovaniemeltä talvisäilytyksestä takaisin Ivaloon ja Alajärven jäälle. Kone on nyt huollettu ja suksivarustuksessa, joten Peppi on täydessä iskussa parin viikon päästä starttaavalle suksilentoleirille. OH-CAK jäi vielä talvisäilytykseen ja se haetaan takaisin Ivaloon myöhemmin keväällä.


TIEDOKSI: SUKSILENTOLEIRI SIIRTYY KAHDELLA VIIKOLLA!! (Uusi aika 31.3.-8.4.)

14.3.2018

HUOM! YHTEENSATTUMIEN JA PÄÄLLEKKÄISYYKSIEN TAKIA SUKSILENTOLEIRI SIIRTYY KAHDELLA VIIKOLLA PÄÄSIÄISEN JÄLKEISELLE VIIKOLLE (VIIKKO 14). Kokoontuminen alkaa aikaisemmasta tiedosta poiketen lankalauantaina 31.3. ja leiri kestää aina 8.4. asti. Näillä näkymin OH-PEP lennetään Rovaniemeltä talvisäilytyksestä perjantaina 16.3., joten Peppi on suksilentoleirillä lentokäytössä.


Suksilentoleiri viikolla 12 viikolla 14 ja ilmailijoiden Kaamospäivät

3.1.2018

Tunturi-Ilmailijat järjestää jo perinteeksi muodostuneen Suksilentoleirin tänä vuonna viikkola 12. Kokoontuminen alkaa jo lauantaina 17.3. 31.3. ja leiri kestää aina 25.3. 8.4. asti. Suksilentoleirin tukikohtana toimii totuttuun tapaan Alajärven jää Ivalon lentokentän kupeessa. Erämaatukikohtana toimii jälleen kerran Inarinjärvellä Tsarmivuono, jossa sijaitsee lentoaseman kerhon maja.

Tunturi-Ilmailijat sai kutsun ilmailijoiden Kaamospäiville, jotka järjestää tänä vuonna Sodankylän Ilmailukerho. Kaamospäivät järjestetään Sodankylän Luostolla 26.-28.1.2018. Virallinen ohjelma on lauantaina 27.1. klo 10.00-17.00, jonka sisällöstä vastaa Trafi, SLPS (Suomen Lentopelastusseura), Ilmailuliitto sekä SMLL (Suomen Moottorilentäjien Liitto). Lisätietoja Kaamospäivistä, ilmoittautumisohjeet sekä majoitusvaihtoehdot löytyvät Sodankylän Ilmailukerhon nettisivuilta osoitteesta sodik.fi. Ei muuta kuin kaikki joukolla Luostolle Kaamospäiville!


Lennokasta uutta vuotta!

1.1.2018

Tunturi-Ilmailijat toivottaa kaikille jäsenilleen ja lentäjille ympäri Suomen ja maailman lennokasta uutta vuotta 2018!


Tärkeää tietoa jäsenmaksun maksamisesta!

22.11.2017

Seuraava tiedote koskee niitä, jotka EIVÄT ole Suomen Ilmailuliiton (SIL) jäseniä eivätkä maksa Tunturi-Ilmailijoiden jäsenmaksua SIL:n jäsenmaksun yhteydessä:

Suomen Ilmailuliittoon kuulumattomien jäsenien tulee itse huolehtia jäsenmaksun maksusta. Jäsenmaksu maksetaan suoraan Tunturi-Ilmailijoiden tilille, sillä kerholla ei ole varsinaista jäsenmaksulaskutusta. Saaja: Tunturi-Ilmailijat ry ja tilinumero on Nordea: FI29 2079 1800 0630 00.

Uudet jäsenet saavat edelleen ensimmäisen laskunsa sähköpostitse (tai postitse, jos niin valittu) liittymismaksun kanssa, mutta tämän jälkeen maksusta täytyy huolehtia joko itse tai maksaa se SIL:n jäsenmaksun yhteydessä.

Mikäli tämän vuoden jäsenmaksu on vielä maksamatta, niin kipaisepa lähimpään verkkopankkiin ja suorita jäsenmaksu pois kuljeksimasta. Vuoden 2017 jäsenmaksujen hinnat löydät tästä.


OH-CAK ja OH-PEP lennetty Rovaniemelle

24.10.2017
Kuvan © Juha Portti

Kerhon molemmat käytössä olevat lentokoneet on lennetty talvisäilytykseen halliin Rovaniemelle. Juha Portti ja Matti Sorvari lensivät OH-CAK:n ja OH-PEP:n Rovaniemelle 20.10. Matti lähti OH-PEP:llä n. vartti ennen Juhaa, joka ohitti Matin Vaalajärven tasalla. Tästä miehet lensivät yhdessä kohti Rovaniemeä, jossa Juha pääsi heti laskuun Matin joutuessa tekemään muutaman odotuskuvion, jotta Finnairin päivävuoro pääsi alta pois. Koneet kaivetaan jälleen naftaliinista kevään korvilla suksilentoleiriin mennessä.


Lentokapteeni Reijo Raumala on poissa

19.9.2017
Kuvan © Juha Portti

Pitkänlinjan lentäjäveteraani ja Tunturi-Ilmailijoiden pitkäaikainen jäsen lentokapteeni Reijo Raumala on kuollut. Reijo Ilkka Raumala syntyi 23.12.1942 Inarissa ja kuoli 23.8.2017 Inarissa.

Ensikosketuksen lentämiseen Reijo sai jo vuonna 1954 ja ansiolentäjän lupakirjan hän sai vuonna 1969. Tästä alkoi "puskapilotin" ura, jonka aikana lentotunteja kertyi yli 30 vuoden aikana yli 8000 ja laskeutumisia yli 30000. Reijo kuljetti matkustajia erämaahan kullankaivajista virkamiehiin paikkoihin, joihin muilla kulkuneuvoilla ei ollut asiaa. Lentokapteenin arvonimen hän sai tasavallan presidentiltä Tarja Haloselta jäätyään eläkkeelle vuonna 2002.

Reijo siunattiin hiljaisuudessa läheisten läsnä ollessa haudan lepoon Inarin hautausmaalle. Tunturi-Ilmailijoiden puheenjohtaja Matti Sorvari laski seppeleen hautajaisissa kerhon puolesta. Tunturi-Ilmailijat ottaa osaa Reijon omaisten ja läheisten suruun.

Lentokapteeni Reijo Ilkka Raumala

* 23.12.1942 Inari
✝ 23.8.2017 Inari


Muutoksia johtokuntaan ja lentotuntihintoihin

25.5.2017

18.5.2017 pidetyssä vuosikokouksessa tehtiin vaihdoksia johtokunnassa ja päätettiin mm. nostaa lentotuntihintoja. Johtokuntaan valittiin Pentti Niemen tilalle Jarkko Kaisanlahti. OH-PEP:n lentotuntihintaa nostettiin 100 eurosta 120 euroon ja OH-CSN:n tuntitaksaa 220 eurosta 280 euroon. OH-CSN on saanut valkoisen maalin pintaan ja on parhaillaan kasattavana Ranualla.


Vuosikokous tulossa

11.5.2017

Sääntömääräinen vuosikokous pidetään elinkeinotalon kokoustiloissa (vanha paloasema) 18.5.2017 klo 18.00 alkaen. Kokouksessa käydään läpi sääntömääräiset asiat. Jäsenet tervetuloa!


OH-PEP lennetty Ivaloon

1.4.2017
Kuvan © Juha Portti

Kuten aikaisemmassa päivityksessä arveltiin, OH-PEP lennettiin talvisäilytyksestä Rovaniemeltä Ivaloon ja Alajärven jäälle maaliskuun viimeisenä päivänä. Kone on nyt suksivarustuksessa ja valmiina kevään 2017 suksilentoleirille.


Lisäinformaatiota viikon 14 suksilentoleiristä

29.3.2017
Kuvan © Juha Portti

Viikolla 14 järjestettävästä suksilentoleiristä on nyt tullut lisätietoja ja seuraavassa on kattava tietopaketti tulevasta tapahtumasta ja vähän taustatietoa mistä on oikein kyse:

"Suksilentoleirin perusajatuksena on kouluttaa ilmailun harrastajia turvalliseen talvilentotoimintaan erämaa-alueilla, huomioimaan sääolosuhteet sekä niiden nopeat muutokset, lämpötilat (pakkanen), pitkät etäisyydet ja varustevaatimukset Lapin vaativissa olosuhteissa. Talvisen erämaalentämisen historia on pitkä, sillä ensimmäiset Lappiin suuntautuneet lennot suoritettiin suksikoneilla ennen talvisotaa, jolloin lentokenttiä ei vielä ollut. Tunturi-Ilmailijoiden järjestämän suksilentoleirin historia alkaa hieman myöhemmin, sillä ensimmäinen leiri pidettiin vuonna 1984 ja sen jälkeen se on järjestetty vuosittain.", kertoo kerhon puheenjohtaja Matti Sorvari.

Suksilentoleiri on vapaamuotoinen tapahtuma ja ohjelma muodostuu osallistujien tarpeiden mukaan. Leirin tukikohta Ivalossa on Alajärven lentosatama, josta koulutukseen liittyvät lento-operaatiot pääsääntöisesti tapahtuvat kerhon OH-PEP:llä. Lentopäivä alkaa klo 9 aikoihin aamupalaverilla , jossa käydään läpi mm. säätiedot, päivän ohjelma ja lentovuorot. Päivä päättyy iltasella noin klo 19 koneiden paikoitukseen ja päivän tapahtumien kertaukseen sekä alustavaan seuraavan aamun toiminnan käynnistämisen "askelmerkkeihin". Perusajatuksena on, että kerhon kone OH-PEP toimii pääsääntöisesti Alajärveltä käsin ja vierailevat koneet voivat hyödyntää leirin muita tukikohtia, mutta toimivat toki miehistöjensä suunnitelmien mukaisesti. Leirin erämaatukikohta on Inarinjärven Tsarmivuonolla, jossa sijaitsee lentoaseman kerhon maja. OH-PEP on määrä lentää viikon 13 lopulla Rovaniemeltä takaisin Ivaloon ja Alajärven lentosatamaan.

Kuvan © Juha Portti

Matti Sorvari jatkaa, että suksilentoleiri alkaa 3.4.2017, mutta olemme varautuneet siirtolentoihin jo 1.4. alkaen. Tsarmivuonon maja on käytössämme 1.-6.4. välisen ajan ja Alajärven lentosatama koko leirin ajan. Tsarmilla voi myös majoittua, jossa tilaa on n. kymmenelle hengelle ja Alajärven "vanhalle puolelle" mahtuu enintään neljä henkilöä. Muut majoituspaikat ovat paikalliset hotellit tai muut osallistujien itse järjestämät majoituspaikat. Tunturi-Ilmailijat on perinteisesti pyytänyt majoitustarjouksen Hotelli Ivalosta, josta majoituksen voi varata tunnuksella "tunturi-ilmailijat". Yhdistyksemme jäsen Markku Inkilä majoittaa myös leiriläisiä Saariselällä sijaitsevassa revontulikylässään. Molempien tarjoajien hinnat ovat erittäin edullisia tarjouksia, joten ei muuta kuin varaamaan majoituspaketteja. Leirille osallistuu myös lennonopettajia ja tarkastuslentäjiä. Tervetuloa siis viikolla 14 suksilentoleirille!


Suksilentoleiri viikolla 14

4.2.2017

Tunturi-Ilmailijat järjestää perinteisen suksilentoleirin jälleen viikolla 14. Lisätietoja suksilentoleiristä tulee tänne sivuille myöhemmin, mutta tarkoituksena olisi saada ainakin OH-PEP siivilleen tuohon mennessä. Nythän Peppi majailee talvisäilytyksessä Rovaniemellä, kuten kuvakin kertoo: OH-PEP Rovaniemellä.


Lennokasta uutta vuotta!

6.1.2017

Tunturi-Ilmailijat toivottaa kaikille jäsenilleen ja lentäjille ympäri Suomen lennokasta uutta vuotta!


OH-CAK ja OH-PEP talvisäilytyksessä

3.12.2016

OH-CAK ja OH-PEP viettävät tällä hetkellä talviunta Rovaniemellä lämpöisessä hallissa, kunnes taas kevät koittaa. Sierra Novemberin kunnostusprojektiin koitetaan saada talkooporukkaa kasaan ja tavoitteena olisi saada OH-CSN vielä keväthangile lentämään. Hommaa kuitenkin riittää, joten kaikki talkooapu on tarpeen!


Ivalo Airport's Spotting Guide for aviation enthusiasts added

13.10.2016
Kuvan © Ilkka Portti

A Spotting Guide of Ivalo Airport, the home of Tunturi-Ilmailijat, is added to these pages. You can find useful information to reach the best photo spots at EFIV to take some stunning shots of arriving and departing aircraft. You can find the guide following this link.


Valokuva OH-CDX:stä lisätty historia-osioon

19.7.2016

Jussi Lempiäinen Turusta lähetti valokuvan kerhon entisestä moottorikoneesta, Cessna F172H OH-CDX:stä. Kyseinen kone oli Tunturi-Ilmailijoiden omistuksessa 1980-luvun lopulla kunnes kone tuhoutui syksyllä 1992. Tässä Jussin tarinaa kuvanottohetkestä: "Kuva on otettu Piikkiönlahdelta kevättalvella 1983. Olimme hupilennolla ja aloimme yläilmoissa "ajaa kilpaa" jääradalla ajavien autojen kanssa. Tiesin lumitilanteen niin painuimme alas katselemaan. Myöhemmin tuttuni aurasivat oikein kiitotien ja teimme yleisölennätyksiä parina viikonloppuna." Kiitokset Jussille valokuvasta!


OH-CAK lennetty Ivaloon

20.5.2016

Portin Juha kävi hakemassa Rovaniemellä talvisäilytyksessä olleen OH-CAK:n ja lensi sen Ivaloon 20.5. iltapäivällä. Kone on siis jälleen lentokäytössä, joten ei muuta kuin taivaalle! OH-PEP:n sukset on otettu pois ja kone on nyt rengasvarustuksessa, joten PEPilläkin pääsee taivaalle kesällä.


SAR-koulutusta Sodankylässä

8.5.2016

Sodankylän Ilmailukerho järjestää palolentojen ohjaaja- ja tähystäjäkoulutusta Sodankylän lentokentällä 14.-16.5.2016. Osallistujia toivotaan myös Tunturi-Ilmailijoilta. Lisätietoja Matti Sorvarilta 045-3410011.


Vuosikokous tulossa

28.4.2016

Sääntömääräinen vuosikokous pidetään Hotelli Ivalossa 12.5.2016 klo 18.00 alkaen. Kokouksessa käydään läpi sääntömääräiset asiat. Jäsenet tervetuloa!


OH-PEP:n katkennut suksi korjattiin alta aikayksikön

5.4.2016
Kuvan © Juha Portti

Kesken kiivaimman suksilentokauden OH-PEP:n toinen suksi murtui vanhuuttaan keskeltä lähes poikki, mutta onneksi vika huomattiin hyvissä ajoin ennen isompia havereita. Huhtikuun ensimmäisen sunnuntain aamuna ennen kahdeksaa Välitalon Pekka ja Portin Juha irrottivat suksen ja veivät sen Keskitalon Roopen verstaalle korjattavaksi. Suksen vanha vaneriosa korvattiin umpikoivulla, pohjamuovi uusittiin ja katkos itsessään liimattiin kasaan. Suksesta tuli entistä ehompi ja projekti oli valmis yhden maissa päivällä ja kone operatiivisessa käytössä jo puoli kahdelta! Suunnitelmissa olisi korjata myös toinenkin suksi ennen kuin sekin menee vanhuuttaan poikki. Muutama lisäkuva korjausprosessista löytyy kalustokuvista sivun alaosasta.


Lentokonebongareille ohjeet EFIV:n kuvauspaikoille

16.3.2016
Kuvan © Ilkka Portti

Tunturi-Ilmailijoiden kotikenttää esittelevälle sivulle on lisätty lentokonebongareille ohjeet miten päästä parhaille kuvauspaikoille kuvaamaan Ivalon lentoliikennettä. Kuvausohjeisiin pääset tästä linkistä. An English version of Ivalo Airport's Spotting Guide is coming soon to these pages. Stay tuned!


Vuosikokouksessa päätettyä ja mietittyä

2.12.2015
Kuvan © Juha Portti

Vuosikokous pidettiin marraskuun viimeisenä perjantaina ja kokouksessa keskusteltiin mm. OH-PEP:n ja OH-CSN:n lentokuntoon saattamisista sekä suksilentoleirin ajankohdasta. Alla tärkeimmät keskustellut ja päätetyt asiat.

Sodankylässä kovia kokenut OH-PEP on saamassa uuden takarungon ja tavoitteena on, että Peppi on jälleen lentokunnossa suksilentoleirillä. Vuoden 2016 suksilentoleiri järjestetään pääsiäisestä johtuen 31.3.-3.4.2016. Paikkana toimii jälleen perinteinen Alajärven jää lentokentän kupeessa sekä Ivalon lähiympäristö.

Ranualla kunnostettavana oleva OH-CSN koitetaan myös saada kesään mennessä lentokuntoon. Pekka Välitalo kartoittaa talkooporukkaa kasaan heti vuoden vaihteen jälkeen, jotta runko saadaan puhdistettua maalauskuntoon. Kokouksessa mietittiin, että n. 100 tuntia pitäisi saada talkoilla aikaiseksi. Pintamaalit on jo poistettu ja siivet odottavat muutamaa niittausta ja uutta maalipintaa. Moottori on avattu, tarkastettu ja tarvittavat varaosat on tilattu. Lisäksi potkuri pitää lähettää peruskorjaukseen.

Palolentoja lennettiin kesän 2015 aikana runsaat 40 tuntia, joten melko märkä kesä oli. Lentotuntihintoihin ja jäsenmaksuihin ei tule muutoksia, joten ne säilyvät ennallaan vuonna 2016.


Ilmailu-lehden juttu vuodelta 1963

19.11.2015

Sippo Nevalainen Rovaniemeltä lähetti skannauksen vuoden 1963 joulukuun Ilmailu-lehdestä, jossa oli juttu Tunturi-Ilmailijoiden perustamisesta ja sen ensimmäisistä askeleista. Juttu on luettavissa historia-osiossa. Samaiseen osioon on myös lisätty kuva vuoden 1966 lentonäytöksen julisteesta. Kiitos kuvasta kuuluu niin ikään Sippo Nevalaiselle.


Sääntömääräinen kokous tulossa

9.11.2015

Sääntömääräinen kokous pidetään Hotelli Ivalossa 27.11.2015 klo 18.00 alkaen. Kokouksen jälkeen tarjoillaan jäsenille jouluruoka. Jäsenet tervetuloa!


OH-CAK lennetty talvisäilytykseen

16.10.2015
Kuvan © Juha Portti

OH-CAK on lennetty Rovaniemelle talvisäilytykseen, joten tällä hetkellä kerholla on ns. siivet supussa, kun OH-CSN ja OH-PEP ovat myös pois käytöstä.

OH-CSN on edelleen laitettavana Ranualla ja kesällä Sodankylässä kovia kokenut OH-PEP on siellä myös. Vakuutusyhtiö on hyväksynyt korjausarvion ja koneen korjauksesta on sovittu Arctic AirServicen kanssa. Lisätietoja koneiden tilasta tulee näille sivuille, kun uutta tietoa on saatavilla.


Muutama uusi lennokkikuva lisätty galleriaan

14.10.2015

Pitkästä aikaa lennokkikuviin tuli päivitystä muutaman uuden kuvan myötä. Käykäähän katsomassa!


Lehtijuttu palolennoista Maaseudun Tulevaisuudessa

23.7.2015

Suomen toiseksi luetuin sanomalehti, Maaseudun Tulevaisuus teki Petri Vesterisen kyydissä lehtijutun palolennoista otsikolla "Vapaaehtoiset vahtivat metsäpaloja". Lehtijuttu on luettavissa tästä.


Valokuvia Sodankylän Arctic Airshowsta

11.6.2015

Sivustolle on lisätty valokuvaosio Sodankylän Arctic Airshowsta, jossa Tunturi-Ilmailijatkin vieraili kahdella koneella. Valokuvat löytyvät yläreunan valokuvia-otsikon alta.


Tuuli teki tepposet OH-PEPille Sodankylässä

10.6.2015
Kuvan © Juha Portti

Tunturi-Ilmailijat kunnioitti läsnäolollaan 50-vuotista taivaltaan juhlivaa Sodankylän Ilmailukerhoa Sodankylän Arctic Airshowssa 6.6.2015. Katsojia oli joidenkin arvioiden mukaan jopa kaksituhatta ja vierailevia koneita kolmisenkymmentä. Sää suosi ilmailunäytöstä puuskaista ja paikoin navakkaakin tuulta lukuun ottamatta. Tuuli aiheuttikin ikävän yllätyksen kerhon toiselle koneelle, OH-PEP:lle. Peppi joutui äkillisen tuulenvoimakkuuden ja -suunnan muutoksen seurauksena kiitotiekosketukseen ohjaimet poikkeutettuna, jonka seurauksena oli ns. kannuspyörän flutteri, pyörähdys ja vaurio kannuspyörän kiinnitysrakenteessa. Kone on edelleen Sodankylässä ja se on tarkastettu sekä siirtolentolupa kuitattuna. Hienolle ilmailupäivälle harmittava takaisku, mutta välillä sattuu... Lisätietoja Pepin korjaamisesta takaisin lentokuntoon tulee näille sivuille heti kun korjausprojekti etenee. Kerhon toinen lentokunnossa oleva kone, OH-CAK, pääsi turvallisesti perille kovasta tuulesta huolimatta.


OH-CAK huollettu ja OH-PEP kesävarustuksessa

1.6.2015

Peppiin vaihdetaan renkaat suksien tilalle kesäkuun ensimmäisellä viikolla, joten Peppi on tämän jälkeen kesävarustuksessa. OH-CAK:n vuosihuolto on tehty ja kone lennetty Ranuan ja Rovaniemen kautta takaisin Ivaloon ja on siis taas käytössä.


Palolento- / SAR-koulutus, OH-CAK:n vuosihuolto sekä sääntömääräinen kevätkokous tulossa

27.4.2015
Kuvan © Juha Portti

Ivalon lentokentällä järjestetään 9.-10.5. palolento- ja SAR-koulutus. Kerho kustantaa palolentäjilleen tunnin harjoituslennon ennen palolentokoulutusta. Lennot tehdään kahden ohjaajan miehityksellä ohjaajaa välillä vaihtaen. Lentojen tarkoituksena on palauttaa mieliin palolentoon kuuluvia proseduureja. Koulutustilaisuudessa kerrotaan myös infoa uudesta ilmatilauudistuksesta.

OH-CAK on vuosihuollossa Ranualla viikon 20 aikana (11.-17.5.), joten kone on silloin pois käytöstä. Ennen huoltoa pitää lentää moottorin käyttötunteja vähemmäksi, joten kerho perii ennen viikkoa 20 tapahtuvista lennoista vain 110 € tunnilta. Käy lentämässä alehinnoilla!

Sääntömääräinen kevätkokous pidetään Hotelli Ivalossa 24.5.2015 klo 18.00 alkaen. Kokouksessa käydään läpi sääntömääräiset asiat, jäsenet tervetuloa!


OH-CAK ja OH-PEP lentokunnossa

1.4.2015
Kuvan © Juha Portti

Kaksi kolmasosaa kerhon koneista on jälleen lentokunnossa, sillä OH-CAK ja OH-PEP on otettu jälleen käyttöön. OH-CAK:n vakuutus on taas voimassa ja kone on kaivettu RWY26:n päädystä esille. OH-PEP haettiin talvisäilytyksestä Rovaniemeltä ja kone on suksivarustuksessa.

Historia-osioon on lisätty tietoja Tunturi-Ilmailijoiden nimissä olleiden koneiden vaiheista Suomen ilma-alusrekisterissä. Lisäksi muutamasta koneesta on lisätty valokuva, kuten esim. kerhon ensimmäisestä purjelentokoneesta, Scheibe Bergfalke II/55 OH-KBA:sta.


Valokuva OH-YKW:stä

21.3.2015

Pertti Tuominen Tampereen Ilmailuyhdistyksestä lähetti valokuvan kerhon entisestä purjekoneesta, PIK-3c Kajava OH-YKW:stä (myöh. OH-202). Kyseinen kone oli Tunturi-Ilmailijoiden omistuksessa 1960-luvulla ja se myytiin vuonna 1968 Tampereen Ilmailuyhdistykselle. Kuvan on ottanut Kauko Laurinolli. Kiitokset Pertillle valokuvasta! Valokuva löytyy historia-osion konelistauksen viimeiseltä riviltä.


An information package of Ivalo Airport also in English

20.3.2015
Kuvan © Ilkka Portti

An information package of the home base of Tunturi-Ilmailijat and Ivalo Airport is added to this site for foreign pilots in English. There are useful and important information of Ivalo Airport, such as basic EFIV-info, aerodrome charts, links to flight plan form and aviation weather. You can also find some handy information moving from the airport and some accommodation options. Follow the link to the EFIV-site: Ivalo Airport (IVL / EFIV) .

Pari päivää sitten sivuille lisätty tietopaketti Ivalon lentokentästä ja Tunturi-Ilmailijoiden kotikentästä on nyt saatavilla myös englanniksi mahdollisia ulkomaalaisia vieraita silmällä pitäen!


Infopaketti lentäjille Ivalon lentokentästä kasattu

18.3.2015
Kuvan © Ilkka Portti

Moottorilento-osion alaotsikoksi on lisätty Ivalon lentokenttä (IVL / EFIV) . Linkin takaa löytyy kattava tietopaketti Ivalon lentokentästä niin paikallisille kuin vierailevillekin piloteille. Infopaketista löytyy mm. perustietoa Ivalon lentokentästä sekä hieman historiatietoa.

Lisäksi sivulta löytyy erityisesti lentäjille suunnattu "briefing-osio", josta löytyy mm. Ivalon vallitseva säätila, linkit EFIV:n lentokarttoihin sekä linkit ilmailutiedotusjulkaisuihin että elektroniseen lentosuunnitelmalomakkeeseen. Sivulta löytyy myös vieraileville piloteille pieni infopaketti, jossa on mm. linkkejä Ivalon alueen majoituspalveluihin.


OH-CSN:n kunnostustalkoot hyvässä vauhdissa

5.3.2015
Kuvan © Pekka Välitalo

Tunturi-Ilmailijoiden Cessna 180 Skywagon OH-CSN on ollut jo useamman vuoden kunnostuksen tarpeessa. Vihdosta viimein kunnostustalkoot pääsivät alkamaan toden teolla helmikuun puolivälissä, jolloin ensimmäinen talkooporukka matkusti viikonlopuksi Ranualle Sierra Novemberin kimppuun.

Ensimmäisessä iskuryhmässä pohjamaaleja hiomassa oli Aslak Näkkäläjärvi, Kari Pääkkö ja Pekka Välitalo. Seuraavana viikonloppuna talkoot jatkui, jolloin mukana oli kaksi ensimmäistä ja Juha Portti. He toivat siivekkeet, laipat ja streevat mukanaan Ivaloon, jossa hiomistyöt jatkuivat pesulan vanhassa hallissa Kari Akujärven liittyessä mukaan. Kiitokset Aleniuksen Hannulle lämpimän tilan antamisesta käyttöömme!

Kunnostustyöt jatkuvat täydellä tohinalla ja työn edistymistä voi seurata kuvien muodossa täällä.


Suskilentoleiri viikkojen 13 ja 14 vaihteessa

11.2.2015
Kuvan © Pentti Niemi

Perinteinen suksilentoleiri pidetään lyhennettynä viikkojen 13 ja 14 välisenä viikonloppuna ns. pitkänä viikonloppuna. Ajoitus johtuu tämän vuoden pääsiäisen ajankohdasta, joka on perinteisellä leiriviikolla, eli viikolla 14. Lyhyemmästä leiriviikosta huolimatta tervetuloa sankoin joukoin ympäri Suomen lentelemään Lapin hohtaville keväthangille!


Syyskokous

26.11.2014
Kuvan © Juha Portti

Sääntömääräinen syyskokous Hotelli Ivalossa 9.12.2014 klo 18.00 alkaen. Kokouksessa käydään läpi sääntömääräiset asiat vanhojen sääntöjen mukaisesti ja valitaan ylimenovuoden johtokunta sekä puheenjohtaja. Johtokunta kokoontuu jo klo 17. Jäsenet tervetuloa!

Tunturi-Ilmailijoiden konekalusto viettää tällä hetkellä talviunta. OH-CAK on Ivalossa, mutta seisontavakuutuksessa syvimmän talven yli. OH-PEP on lennetty Rovaniemelle hallisäilytykseen ja OH-CSN on Ranualla laitettavana lentokuntoon.


Lennokkikerho käynnistyy 17.9.

10.9.2014
Kuvan © Juha Portti

Lennokkikerho käynnistyy pitkän tauon jälkeen Ivalon ala-asteen teknisen työn luokassa 17.9. klo 17.30, jolloin pidetään tiedotustilaisuus, johon toivotaan vanhempiakin mukaan. Kerho on tarkoitettu yli 9-vuotiaille ja yläikärajaa ei ole. Lennokkikerhoon otetaan 16 osallistujaa.

Rakentelu aloitetaan alkeisliidokeilla, jotka on helppo rakentaa ja kaputtien jälkeen myös helppo korjata. Tunturi-Ilmailijat tilaa kerholaisten puolesta rakennussarjat, jotka lunastetaan omakustannehintaan.

Lennokkikerhon vetäjinä toimivat Juha Portti, Kari Akujärvi, Sami Muhonen ja Vili Huhtamella. Vetäjät toivottavat kaikki mukaan mielenkiintoisen ja kehittävän harrastuksen pariin!


Ylimääräinen kokous

7.4.2014

Sääntömuutosta koskeva ylimääräinen kokous pidetään Hotelli Ivalossa 23.4.2014 klo 18.00 alkaen. Jäsenet tervetuloa!


Kevätkokous

28.3.2014

Sääntömääräinen kevätkokous Hotelli Ivalossa 3.4.2014 klo 18.00 alkaen. Kokouksessa käydään läpi sääntömääräiset asiat. Kokouksessa käsitellään lisäksi esitys sääntömuutoksesta. Jäsenet tervetuloa!


Tunturi-Ilmailijat palkitsi ansioituneita jäseniään

5.1.2014
Kuvan © Juha Portti

Tunturi-Ilmailijoiden 50. toimintavuosi on takana ja vuosikokouksen yhteydessä kerho palkitsi lentäjiään ja jäseniään Suomen Ilmailuliiton hopeisilla ja pronssisilla ansiomerkeillä.

SIL:n hopeisen ansiomerkin saivat Rauno Ollila ja Tarmo Mansikka-aho. Pronssisen ansiomerkin saivat Pasi Härkönen, Juha Portti, Heikki Saviharju sekä Pekka Välitalo. Kultaisilla Kotka-kravattineuloilla palkittiin Petri Vesterinen, Aslak Vuomajoki ja Eero Vapaavuori. Hopeisen Kotka-kravattineulan sai Olavi Kangasniemi. "Pusklentäjän puukon" saivat Pentti Niemi ja Eero Vapaavuori. Lisäksi kerhon standaarit ojennettiin Rauno Ollilalle ja Pasi Härköselle. Onnittelut!

Vuosikokouksessa päätettiin myös perinteisen suksilentoleirin ajankohta, joka on viikko 14. OH-CSN:n tilanteesta tiedotettiin sen verran, että Arctic Air Serviceltä on pyydetty kustannusarvio koneen lentokuntoon laittamisesta ja kone tullaan siirtämään Ranualle korjaukseen pitävän tarjouksen saavuttua.


Syyskokous

20.11.2013

Sääntömääräinen syyskokous Hotelli Ivalossa 7.12.2013 klo 15.00 alkaen. Kokouksessa käydään läpi sääntömääräiset asiat sekä samalla myös kevätkokouksen sääntömääräiset asiat. Kokouksen jälkeen juhlistamme Tunturi-Ilmailijoiden 50-vuotista toimintaa pienillä puheilla, huomionosoituksilla sekä yhteisellä joululounaalla. Jäsenet tervetuloa!


Tunturi-Ilmailijat miehen ikään 17.12.2012!

1.1.2013
Kuvan © Juha Portti

Tunturi-Ilmailijat juhlisti kerhon 50-vuotispäivää Hotelli Ivalossa 17.12.2012, eli tasan 50 vuotta kerhon perustamisen jälkeen. Paikalle oli tullut 14 yhdistyksen jäsentä ja tarinaa riitti. Maittavan ruoan lomasa muisteltiin kerhon alkutaivalta ja edesmenneitä lentäjätovereita, kertoiltiin omia lentotarinoita sekä -kokemuksia ja kerättiin ns. kuppilatiimaa. Oheisissa kuvissa on kaikki paikalla olleet pl. Juha, joka oli kameran takana. Kuvat aukeavat isommiksi niitä klikkaamalla. Tästä on hyvä jatkaa kohti vuotta 2013 ja seuraavaa 50-vuotistaivalta!

Kuvan © Juha Portti

Joulukuun alussa olleessa syyskokouksessa käytiin läpi sääntömääräiset asiat ja päätettiin mm. pitää lentotuntihinnat ja jäsenmaksut ennallaan. Lisäksi päätettiin, että Pasi Härkösestä tulee yhdistyksen varapuheenjohtaja sekä seuraaja nykyiselle puheenjohtajalle Matti Sorvarille, joka jatkaa toimessa vielä kuluvan vuoden ajan. Muutoin Tunturi-Ilmailijoiden johtokunta säilyy ennallaan vuonna 2013.

Perinteinen suksilentoleiri päätettiin järjestää jälleen viikolla 14 tuttuakin tutummissa maisemissa. Mikäli laskuissa ei olla seottu vuosien varrella, niin vuoden 2013 suksilentoleiri on järjestyksessään jo 26.! Kuvia aikaisempien vuosien suksilentoleireiltä löytyy valokuvaosiosta.


Syyskokous

13.11.2012

Sääntömääräinen syyskokous Hotelli Ivalon auditoriossa 2.12.2012 klo 18.00, jäsenet tervetuloa. Kokouksessa käydään läpi sääntömääräiset asiat.


Kevään 2012 Suksilentoleiri

27.3.2012

Tunturi-Ilmailijoiden järjestämä perinteinen Suksilentoleiri pidetään viikolla 14 tutuissa maisemissa. Sen kummempaa ohjelmaa suksilentoleirillä ei tänä vuonna ole, mutta siitä huolimatta ei muuta kuin kaikki joukolla lentelemään Lapin hohtaville keväthangille! Kerhon "Peppi" on nyt suksivarustuksessa, joten ota Peppi allesi ja lennä vaikka Hammasjärvelle pilkille!


Syyskokous

26.11.2011

Sääntömääräinen syyskokous Hotelli Ivalon auditoriossa 7.12.2011 klo 18.00, jäsenet tervetuloa. Kokouksessa käydään läpi sääntömääräiset asiat.


Piper PA-18-95 Super Cub OH-PEP lentokunnossa

18.9.2011
Kuvan © Juha Portti

Kuuden vuoden kunnostusprojektin jälkeen "Peppi" on jälleen lentokunnossa! Koneeseen on vaihdettu uusi mottori, uudet siivet, uudet ja naarmuttomat lasit ja muutenkin "Peppiä" on ehostettu ja kunnostettu. Vuonna 1953 valmistunut Peppi on siis kuin uusi, joten ei muuta kuin taivaalle!


Maule M-6-235C Super Rocket OH-MIK myyty

2.7.2011

Tunturi-Ilmailijat luopui OH-MIK:n omistuksestaan myymällä sen kesäkuun viimeinen päivä kuluvaa vuotta. Tunturi-Ilmalilijat toivottaa "Mikille" hyviä lentosäitä uuden omistajan kanssa!


Kasvojenkohotus kuvagallerialle

1.5.2011

Valokuvagalleria päivitetty uusilla kuvilla ja muutettu nykyaikaisemmaksi.


Korotuksia tuntihintoihin

17.4.2011
Kuvan © Juha Portti

Kohonneiden polttoainekustannusten vuoksi OH-CAK:n ja OH-PEP:n lentotuntihintoja on jouduttu korottamaan muutamilla kympeillä.

16. huhtikuuta järjestetty VIRVE-kurssi oli oikein antoisa. Osallistuja oli paikalla ihan mukava määrä ja päivä meni ensin tutustuessa VIRVE-puhelimeen ja sitten käytännön harjoituksia tehden lentoaseman lähituntumassa. Tästä on hyvä lähteä kesän palolennoille!


Suksilentoleiri ja VIRVE-kurssi

24.3.2011
Kuvan © Juha Portti

Kevään 2011 suksilentoleiri pidetään viikolla 14. Tukikohtana toimii Ivalon lentokenttä sekä Alajärven jää.

MPK ry järjestää VIRVE-kurssin Ivalon lentoasemalla 16.4.2011 klo. 9.00 alkaen ja kurssille toivotaan ilmoittautuvan kaikki palolentotoiminnassa mukana olevat kerhon jäsenet. Kurssin tavoitteena on antaa tietoa ja taitoja VIRVE-järjestelmän käytöstä. Armeijan käyneet saavat kurssista yhden kertausharjoitusvuorokauden. Lisätietoja kurssista ja ilmoittautuminen MPK ry:n sivujen kautta. (Valitse Koulutuskalenteri → hakusanaksi "VIRVE-KURSSI" → avautuvasta hakutuloslistauksesta valitaan Ivalo.)


Ilmailijoiden kaamospäivät lähestyy

12.1.2011
Kuvan © Juha Portti

Tunturi-Ilmailijat sai järjestettäväkseen tämän vuoden ilmailijoiden kaamospäivät. Kaamospäivät pidetään 5.-6.2.2011 Tunturihotelli Saariselässä. Hotellivaraukset voi tehdä suoraan joko Tunturihotelli Saariselkään tai Saariselän Panimoon. Tapahtuman ohjelman voit lukea tästä. Tervetuloa!


Uusi syyskokous

28.11.2010

Uusi sääntömääräinen syyskokous Hotelli Ivalon auditoriossa 4.12.2010 klo 18.00, jäsenet tervetuloa. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat, myös kevätkokousasioita käydään läpi. Kokouksen jälkeen jouluateria.


Syyskokous ja Ilmailijoiden kaamospäivät

26.9.2010
Kuvan © Juha Portti

Tunturi-Ilmailijoiden sääntömääräinen syyskokous Hotelli Ivalon auditoriossa 12.11.2010 klo 18.00, jäsenet tervetuloa.

Tunturi-Ilmailijat järjestää ensi vuoden ilmailijoiden kaamospäivät 4.-6.2.2011 Saariselällä. Lisätietoja ja kaamospäivien ohjelma ilmoitetaan näillä sivuilla myöhemmin. Edellisen kerran Tunturi-Ilmailijat järjesti kaamospäivät vuonna 2004. Edellisten kaamospäivien raportin voit lukea tästä.


Kevätkokous

20.5.2010

Sääntömääräinen kevätkokous Hotelli Ivalon auditoriossa 3.6.2010 klo 18.00, jäsenet tervetuloa.


Kevään suksilentoleiri

4.2.2010

Kevään 2010 suksilentoleiri järjestetään viikolla 14 6.-11.4.2010. Tavoitteena on asentaa Mauleen sukset ja saada Peppi lentokuntoon ennen suksilentoleiriä.


Tunturi-Ilmailijat toivottaa hyvää loppuvuotta!

5.1.2010
Kuvan © Rauno Ollila

Syksyllä käynnistynyt PPL-kurssi on päässyt hyvään vauhtiin ja alkutalven ajan seitsemän opiskelijaa ovat päntänneet teorioita. Lento-osuus alkaa keväällä päivän pidentyessä. Tarkoituksena on antaa peruslentokoulutus OH-PEP:llä ja jatko OH-CAK:lla. Myös yölentokoulutusta on suunniteltu alkuvuodelle, jos koulutukseen löytyy halukkaita pilotteja.

OH-PEP on työn alla. Moottoriasennus on parhaillaan meneillään ja sen jälkeen asennetaan paikoilleen uudelleen verhoillut siivet. Pyrkimyksenä on, että PEP lentäisi suksilentoleirin aikana myöhemmin keväällä. Jo pitkään lentokelvottomana olleen OH-CSN:n kohtalo ratkeaa kunhan "Peppi" on saatu siivilleen.

Suksilentoleiri pidetään perinteisesti keväällä joko viikolla 13 tai 14. Leirin yhteydessä on tarkoitus järjestää SAR-lentokoulutusta ja kertauskoulutusta jo koulutetuille SAR-lentäjille.

OH-CAK on koko talven operatiivisessa käytössä eli se on hallissa lämmityksessä ja lentovalmiina. Jäsenet joilla PPL on voimassa, niin ei muuta kuin lentämään!


Syyskokous

31.10.2009

Sääntömääräinen syyskokous Hotelli Ivalon auditoriossa 10.12.2009 klo 18.00. Kokouksen jälkeen iltaa jatketaan joululounaan merkeissä. Jäsenet tervetuloa!


PPL-A -lentolupakirjan teoriakurssi alkaa

20.9.2009
Kuvan © Juha Portti

Teoriakurssi pyörähtää käyntiin Ivalon yläasteella lokakuun viimeisenä viikonloppuna 31.10. klo 9.30 kestäen klo 16.30 asti (la & su). Lupakirjan saamisen edellytyksinä ovat normaali terveys ja näkökyky, 17 vuoden ikä sekä hyväksytysti läpäistyt teoriakokeet. Opintomaksu sekä syys- että kevätlukukausille 100 € / lukukausi. Koulutus järjestetään viikonloppuisin ja kevään aikatauluista sovitaan myöhemmin. Kurssin jokaiseen osa-alueeseen liittyy tentti. Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 9.10. mennessä Inarin kansalaisopistoon. Lisätietoa koulutuksesta löytyy Ilmailuhallinnon ja Suomen Ilmailuliiton nettisivuilta.


PPL-A -lentolupakirjan teoriakurssi tulossa

19.8.2009

Tunturi-Ilmailijat järjestää yhdessä Inarin kansalaisopiston kanssa PPL-A -lentolupakirjan teoriakurssin tulevan syksyn ja keväänä aikana. Kurssi alkaa syksyllä teoriaosuudella ja jatkuu keväällä lentokoulutusosuudella. Lisätietoja tulee näille sivuille, kunhan asioista saadaan sovittua kansalaisopiston kanssa. Kaikki innokkaat mukaan!


Kevään suksilentoleiri

20.3.2009

Ivalossa ei järjestetä "virallista" suksilentoleiriä tänä keväänä, mutta viikolla 14 Ivaloon kokoontuu useampia suksikoneita lentelemään Ivalon ja Inarin seuduilla.

Tunturi-Ilmailijat osallistuu viikolla 16 Jerisjärven kaamospäiville ja siellä on samalla Lapin suksilentoleiri. Matka Jerikselle tehdään Maulella, joka on laitettu suksille.


Syyskokous

29.11.2008

Sääntömääräinen syyskokous Ivalon lentoaseman vanhassa lennonjohtotornissa 13.12.2008 klo 17.00. Kokouksen jälkeen iltaa jatketaan pikkujoulun merkeissä Alakosken kämpällä. Jäsenet tervetuloa!


Tunturi-Ilmailijoiden joukkue otti pronssia SAR-kisoissa Kauhavalla!

23.6.2008
Kuvan © Juha Portti

Tunturi-Ilmailijoiden joukkue sijoittui hienosti kolmanneksi Kauhavalla 6.-8. kesäkuuta järjestetyssä SAR-kilpailussa. Tunturi-Ilmailijoiden joukkueeseen kuuluivat Rauno Ollila (lentäjä), Pasi Härkönen (tehtävänjohtaja), Lauri Heikkuri (tähystäjä) sekä Pekka Välitalo (tähystäjä). Voiton kilpailussa vei Hallin joukkue ja toiseksi sijoittui joensuulaisten joukkue.


Kevätkokous

23.3.2008

Sääntömääräinen kevätkokous Hotelli Ivalon auditoriossa 30.3.2008 klo 19.00, jäsenet tervetuloa.


Suksilentoleiri

16.1.2008

Vuoden 2008 suksilentoleiri pidetään viikolla 14 29.3-6.4.2008.


Syyskokous

18.11.2007

Sääntömääräinen syyskokous Hotelli Ivalon auditoriossa 28.11.2007 klo 19.00. Kokouksen jälkeen tarjotaan perinteinen jouluillallinen, jäsenet tervetuloa.


Raportti PEPin siipien päällystyskurssista luettavissa

20.5.2007
Kuvan © Juha Portti

Sivuille on päivitetty raportti päällystyskurssilta, jossa päällystettiin OH-PEP:n siivet uudestaan. Raportti on luettavissa tästä.

Kuvagalleriasta löytyy myös valokuvia kurssin tiimoilta otsikon "OH-PEP:n päällystyskurssi 2007" takaa.


PEPin siipien päällystyskurssi siirtyy!

20.4.2007

HUOM! OH-PEP:n siipien verhoilukurssi siirtyy jälleen! Uusi päivämäärä on 10-13.5.2007.


EA-kurssi palolentäjille ja tähystäjille

12.4.2007

Palolentäjille ja tähystäjille tarkoitettu ensiapukurssi EA-1 järjestetään Ivalon yläasteella 7-10.5. klo 17-20. Ilmoittautumiset 22.4. mennessä Petri Vesteriselle (0400-584 994).

OH-PEP:n siipien päällystyskurssi pidetään 26-29.4.2007.


Kevätkokous

10.3.2007

Sääntömääräinen kevätkokous 27.3.2007 Hotelli Ivalossa klo 19.00. Jäsenet tervetuloa! Suksilentoleiri tekee myös tuloaan, pysykää kuulolla!


Syyskokous ja kevään suksilentoleiri

21.11.2006
Kuvan © Juha Portti

Sääntömääräinen syyskokous Hotelli Ivalon auditoriossa 5.12.2006 klo 18.00. Kokouksen jälkeen tarjotaan jouluillallinen, jäsenet tervetuloa.

Perinteinen suksilentoleiri järjestetään vuonna 2007 viikolla 13, eli 24.3.-1.4.2007. Lisäinformaatiota tulee myöhemmin näille sivuille.


Kevätkokous

21.4.2006

Sääntömääräinen kevätkokous 7.5.2006 Hotelli Ivalossa klo 18.00. Jäsenet tervetuloa!


Syyskokous

27.11.2005

Sääntömääräinen syyskokous 10.12.2004 Hotelli Ivalon auditoriossa klo 18.00.


Valokuva OH-CEV:stä

28.10.2005

Vesa Viero Rovaniemeltä lähetti vuonna 1974 otetun valokuvan kerhon Cessna A185E Skywagonista. Kiitokset Vesalle valokuvasta!


Suksilentoleiri

21.9.2005

Vuoden 2006 suksilentoleiri pidetään viikolla 13 25.3-2.4.2006. Alustavasti suksilentoleirin yhteyteen pyritään järjestämään SAR-koulutus lentäjille ja tähystäjille.


Tunturi-Ilmailijoiden joukkue 9. SAR-kisoissa

27.6.2005
Kuvan © Juha Portti

Tunturi-Ilmailijoiden joukkue sijoittui ensimmäisissä SAR-kisoissaan hienosti yhdeksänneksi. Tunturi-Ilmailijoiden joukkueeseen kuuluivat Rauno Ollila (lentäjä), Pasi Härkönen (mission commander), Lauri Heikkuri (tähystäjä) sekä Pekka Välitalo (tähystäjä). Voiton kilpailussa vei Turun Lentokerho.


Joukkue Kuopion SAR-kisoihin

17.6.2005

Tunturi-Ilmailijat osallistuu Kuopiossa järjestettäviin SAR-kisoihin nelihenkisellä joukkueella. Kilpailukoneena toimii kerhon OH-CAK. SAR-kisat järjestetään 17.-19.6.2005.


Kevätkokous

31.5.2005

Sääntömääräinen kevätkokous 9.6.2005 Hotelli Ivalossa klo 19.00. Jäsenet tervetuloa!


Kuvia Suksilentoleiristä

22.4.2005

Lisätty valokuvia vuosien 2004 ja 2005 Suksilentoleiristä.


Suksilentoleiri

6.12.2004
Kuvan © Juha Portti

Perinteinen suksilentoleiri järjestetään vuonna 2005 28.3.-3.4. välisenä aikana. Päätukikohtana on Ivalon lentokenttä ja Alajärvi. Lentotoimintaa suoritetaan myös Inarista ja Tsarmivuonosta, kuten edellisinäkin vuosina. Kokoontuminen tapahtuu 28.3.

Tiedustelut Matti Sorvari (0400-696 386) ja Petri Vesterinen (0400-584 994).


Syyskokous

5.12.2004

Sääntömääräinen syyskokous pikkujouluillallisen kera 17.12.2004 Hotelli Ivalon auditoriossa klo 18.00.


Kevätkokous

25.3.2004

Sääntömääräinen kevätkokous aprillipäivänä 1.4.2004 Hotelli Ivalossa klo 19.00.


Raportti Kaamospäivistä

14.2.2004

Tunturi-Ilmailijat ry:n isännöimä Pohjois-Suomen ilmailijoiden Kaamospäivät järjestettiin Saariselällä 6.-8.2.2004. Tästä voit lukea raportin onnistuneista Kaamospäivistä.


Syyskokous ja suksilentoleiri

25.11.2003

Tunturi-Ilmailijat ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään 11.12.2003 klo 18.00 Hotelli Ivalossa.

Perinteinen suksilentoleiri pidetään keväällä 2004 viikolla 14, kokoontuminen alkaa 27.3.2004.


Ylimääräinen kokous

7.8.2003

Asialistalla toimintasuunnitelma, talousarviomuutos sekä OH-CSN:n kellukehankinta. Kokous pidetään 14.8.2003 Hotelli Ivalossa klo 18.00.


Kevätkokous

18.3.2003

Sääntömääräinen kevätkokous perjantaina 4.4.2003 Ivalon lentoasemalla klo 18.00. Tervetuloa!


Uusi ulkoasu

3.3.2003

Sivut kokivat kasvojenkohotuksen ja samalla käyttöön tuli uusi, helpompi osoite; www.tunturi-ilmailijat.net.


Ilmailijoiden Kaamospäivät

22.2.2003

Tunturi-Ilmailijat järjestää ensivuoden ilmailijoiden Kaamospäivät 6.-8.2.2004 Hotelli Riekonlinnassa Saariselällä. Hotelli Riekonlinna ja Saariselän Panimo tulevat tarjoamaan tapahtumaan edullisia majoituspaketteja. Lue tästä tapahtuman ohjelma. Tervetuloa!


Suksilentoleiri

22.2.2003
Kuvan © Juha Portti

Perinteinen suksilentoleiri järjestetään tänä vuonna 29.3.-6.4. välisenä aikana. Päätukikohtana on Ivalon lentokenttä ja Alajärvi. Lentotoimintaa suoritetaan myös Inarista ja Tsarmivuonosta, kuten edellisinäkin vuosina. Puskaradion kautta tulleiden tietojen mukaan luvassa on sankka joukko osanottajia aina ulkomaita myöten!


Muutoksia johtokunnassa

20.12.2002

Jari-Matti Kaivosoja ja Pentti Niemi valittiin sääntömääräisessä syyskokouksessa uusiksi jäseniksi johtokuntaan Timo Heikkisen ja Kari Akujärven tilalle.


Syyskokous

1.12.2002

Sääntömääräinen syyskokous 17.12.2002 Hotelli Ivalossa klo 18.00.

Juhlaillallinen 17.12.2002 klo 20.00, jolloin tulee täyteen 40 vuotta Tunturi-Ilmailijoiden perustamisesta. Jäsenet ja kutsuvieraat tervetuloa!


Syksyn koulutustoimintaa

13.9.2002

Ilmailun radioliikennekurssi kansalaisopistossa, kurssin kesto 20h, aloitus 30.9.2002.

PPL(A) teoriakoulutus n. 125 tuntia toteutuu, mikäli halukkaita löytyy. Osallistumisilmoitukset 18.10.2002 mennessä.


Kutsu lentopelastuskoulutukseen

13.9.2002

Kurssi alkaa perjantaina 20.9. kello 18.00 Hotelli Ivalon luentotilassa. Kurssi jatkuu lauantaina lentoetsintäharjoituksilla Ivalon ja Sodankylän lentokentiltä käsin ja päättyen sunnuntaina Hotelli Ivalon luentotilassa.

Kurssin tavoitteena on antaa valmiudet kerhon sisäisen SAR-koulutuksen käynnistämiselle sekä jatkossa tarjota lentoetsintäpalveluja lentopelastuskeskusten käyttöön operatiivisissa etsintätilanteissa.

Toimihenkilöiksi saapuvat Tero Asikainen Ilmailuliitosta sekä Markku Huovila ja Pekka Halme Ilmailulaitoksesta. Lennonopettajiksi saapuvat Onni Viljamaa, Matti Kilpeläinen, Seppo Peurala ja Uolevi Öster.


Lennokkikerho

12.9.2002

Lennokkikerho alkaa torstaina 12.9.2002 klo 17.30-19.30 Ivalon ala-asteella.


Kevätkokous

20.6.2002

Tunturi-Ilmailijat ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään 27.6.2002 klo 19.00 Hotelli Ivalossa.


Suksilentoleiri

15.1.2002

Perinteinen suksilentoleiri järjestetään 2.-7.4.2002 Ivalossa ja sen lähiympäristössä. Suksilentoleiri on järjestyksessään jo 15.


Tunturi-Ilmailijat valmiina juhlavuoteen

22.12.2001

Tunturi-Ilmailijoiden toimintaa sävyttävät ensi vuonna kerhoon 40-vuotisjuhlat. Päätapahtumaksi nousee alkukesästä Ivalon lentoasemalla järjestettävä Fly In -päivä, johon on näillä näkymin luvassa Airveteran ry:n omistama DC-3, eli nostalgiaa on luvassa!

Perinteinen suksilentoleiri järjestetään jo viidennentoista kerran keväällä 2002. Sekä suksilentoleirin että Fly In -päivän tarkemmat ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin mm. näillä sivuilla.

Laskuvarjohyppykurssi järjestynee näillä näkymin Fly In -tapahtuman yhteyteen, jolloin hypyt suoritettaisiin todennäköisesti Airveteranin DC-3:lla.


Syyskokous

29.11.2001

Tunturi-Ilmailijat ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään 16.12.2001 klo 18.00 Hotelli Ivalossa.


Varjoliidinkurssi ja lennokkikerho jatkuvat

21.9.2001

Varjoliidinkurssi jatkuu 21.-23.9. Kokoontuminen lentoaseman lennonvalm. huoneessa klo 9.30.

Lennokkikerho alkaa 27.9. klo 17.30 Ivalon ala-asteen teknisten töiden luokassa.


Sodankylän kevytilmailutapahtuma

11.8.2001

Kerhoa edusti kolmen hengen ryhmä Sodankylän kevytilmailutapahtumassa 11.8.2001. Tapahtumassa nähtiin mm. purjelentoa, pelastuskopteri Aslakin näytös ja Ilmavoimien Hornetin ohilento. Matka Sodankylään tehtiin kerhon C172:lla ja pilottina toimi Juha Portti.


Kevätkokous

13.5.2001

Tunturi-Ilmailijat ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään 20.5.2001 klo 18.00 Hotelli Ivalossa.


Sivustot avattu

12.5.2001

Tunturi-Ilmailijat ry:n sivustot avattu 12.5.2001. Päivityksiä luvassa...


Takaisin edelliselle sivulle